Мара Цвијановић Делевић, шеф СДС у Српцу, одговара на оптужбе СНСД

Српска демократска странка је заједно са народом створила Републику Српску. Да тада није било одговорне политике руководства СДС-а и Републике Српске, сада господа из СНСД-а не би сједила у институцијама из којих је у протеклих петнаест година предала највише надлежности – поручила је Мара Цвијановић Делевић, предсједница ОО СДС Србац одговарајући на оптужбе из србачког СНСД.

уторак, 21 децембра, 2021 / 15:46

"За вријеме власти Српске демократске странке химна Републике Српске је била Боже правде,  грб Републике Српске је био грб Немањића, а Република Српска је била много стабилнија и независнија. То знају и они који су дуго били дио "породице" СДС-а. Управо зато није јасно одакле толика мржња према СДС-у.  Да није било одговорне политике СДС-а, господа из СНСД-а не би имала шта предавати, ни продавати, па тако онда ни враћати" – поручила је предсједица ОО СДС Србац.

Она каже да је СНСД понизио борце на неколико посљедњих сједница Народне скупштине Републике Српске тако да је и то јасан показатељ њихове неискрености.

"Можда би им много паметније било да се оставе оптужби и предузму нешто да сачувају ово мало народа што је преостало у Републици Српској јер за то имају механизме. То је најбољи начин да одбранимо сви заједно Републику Српску. Правећи заваду међу људима, ширењем мржње и тровањем омладине згадили су им животе у нашој земљи, те из ње одлазе и они што имају кров над главом и радна мјеста" – порука је Маре Цвијановић Делевић.

У својим нападима на неистомишљенике, каже Цвијановић Делевић, заборавили су да кажу да су им коалициони партнери из СДА обезбиједили да воде Савјет министара и четврту руку у Дому народа Парламента БиХ.

"Да их подсјетим само да на посљедње обмане када је референдум о Дану Републике Српске постао "анкета", да није објављен у Службеном гласнику, а да су потписи против тзв. Инцковог закона стављени у страначке витрине. Ни сада, а ни и убудуће немају право да тако пишу о Српској демократској странци јер је она старија и од Републике Српске, а никада судбину Републике Српске није везала за свој опстанак на политичкој сцени!" – закључила је Мара Цвијановић Делевић.