Мантованели: Економски проблеми БиХ

Шеф Канцеларије Свјетске банке у БиХ Марко Мантованели сматра да у БиХ проблем не представља само то што није формирана власт, већ и несагласност у Фискалном савјету БиХ о глобалном фискалном оквиру, као и непостизање договора о формули за расподјелу средстава од индиректних пореза. "Мишљења сам да је могуће радити на том питању, без обзира […]

петак, 8 јула, 2011 / 14:08

Шеф Канцеларије Свјетске банке у БиХ Марко Мантованели сматра да у БиХ проблем не представља само то што није формирана власт, већ и несагласност у Фискалном савјету БиХ о глобалном фискалном оквиру, као и непостизање договора о формули за расподјелу средстава од индиректних пореза.

"Мишљења сам да је могуће радити на том питању, без обзира на тешкоће у формирању нове владајуће коалиције", истакао је Мантованели за сарајевско "Ослобођење".

Он је оцијенио да је у БиХ у претходним мјесецима дошло до одређеног, али врло крхког економског опоравка земље и указао да је могућ преокрет с обзиром на дешавања у Грчкој и еврозони.

Мантованели је навео да је у БиХ у протекле четири године дошло до парализе у институцијама и структуралним реформама које се брзо проводе, јер недостаје одговорности.

"Чини се да је у овој земљи политичарима много лакше него политичарима другдје, јер на крају успију проћи тако што упру прстом у неког другог, било да је то друга етничка група, међународна заједница или било ко", каже Мантованели.