Мањифико и Оркестар Српске војске ревијалци Демофеста

Бањалучки Демофест доноси дио ревијалног програма 11 издања највећег фествала демо бендова на Балкану и шире, али ми са Фронтала стварно немамо кад преводити са енглеског на српски саопштење. Стога га само пресловљавамо.

петак, мај 25, 2018 / 12:28

Прве фествалске вечери, у петак 19 јула, посјетоце ће на тврђави Кастел забављат регионалне музичке звијезде под генералним покровитељством Нектар пива, поwеред бy м:тел и подршком компаније Хуаwеи, а иза Демофеста су такође стали Град Бањалука и УНЕСЦО. Тако ће након првог полуфналног такмичења на тврђави у центру Бањалуке засвират:

Магнифцо & Тхе Сербиан Армy Орцхестра (СЛО/ССРБ)

Дјечаци (ХР)

Wолфрам (СРБ)

Роберт Пешут, којег познајемо под умјетничким именом Магнифцо, словеначки је музичар познат по хитовима „Само мало“, „Хир ај кам хир ај го“, „Гив ми мани“, а славна „Пукни зоро“ већ неко вријеме носи терет измишљене легенде. Магнифцо је на сцени присутан скоро три деценије, а његова музика спој је жанрова као што су функ, дисцо, роцк, али и труба те шпагет-вестерн мелодија. Као соло умјетник, иза себе има 12 албума, а такође је аутор музике за неколико кинематографских остварења.

Магнифцо ће у Бањалуци премијерно засвират управо на Демофесту, а пратће га Тхе Сербиан Армy Орцхестра (Уметнички ансамбл Министарства одбране Србије „Станислав Бинички“) са којим наступа већ неколико година. Овај пратећи оркестар чини преко 30 чланова, што је гарант правог спектакла који ће догодит прве вечери фествала.

Исте вечери на бину Демофеста ће се попет и хваљени хип хоп трио Дјечаци из Сплита, којег чине Војко Врућина, Иво Сиво и Зондо. Дјечаци су настали 2005 године, објавили су албуме „Драма“ (2008<, „Истна“ (2011< и „Фирма“ (2015<, а на Демофест доносе прави арсенал хип хоп бомби, као што су „Далмација“, „Ловринац“, „Зони т си луд“, „Крек кућа“, „Струја“ и многе друге. Иза себе имају и велики број сарадњи са регионалним музичарима, као и наступе широм еx-Yу те неколико музичких награда.

Треба напоменут и то да Војко Врућина тренутно хара топ листама са актуелним соло албумом „Војко“ и сингловима „Зови човика“, „Паста Италиана“ и „Не може“, који биљеже милионске прегледе на сервису YоуТубе, од којих ћемо неке имат приллику да чујемо и на Демофесту.

Прву ноћ фествала публика ће у ревијалном програму слушат и новосадски Wолфрам, бенд који је освојио треће мјесто на посљедњем издању Демофеста. Wолфрам се сматра свјежим дахом алтернатвне музике на Балкану, а краси их звук који је комбинација жестоких рифова и електронике, као и женских и мушких вокала, а на новим пјесмама одлучили су да у овај спој додају и етно мотве.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *