МАНЏУРСКИ КАНДИДАТ (MANCHURIAN CANDIDATE)

Параноично дјеловање на масе, зарад обесмишљавања демократије. Прије клинча у који су упали Џон Кери и Џорџ Буш. Патриотска говнарија, са праведним хепиендом. Сви зликовци изгину, али уз жртву пар добрих типова. Нема се шта паметно написати, осим нагласити добру глуму Мерил Стрип. У Пустињској олуји, бунтовни богаташки син спашава читаву јединицу. Добија Конгресну медаљу […]

понедељак, јун 27, 2011 / 05:19

Параноично дјеловање на масе, зарад обесмишљавања демократије. Прије клинча у који су упали Џон Кери и Џорџ Буш. Патриотска говнарија, са праведним хепиендом.

Сви зликовци изгину, али уз жртву пар добрих типова. Нема се шта паметно написати, осим нагласити добру глуму Мерил Стрип.

У Пустињској олуји, бунтовни богаташки син спашава читаву јединицу. Добија Конгресну медаљу части. Што га кфалификује, да постане потпредсједнички кандидат.

Али није све баш тако. Наредник Шо, сада конгресмен и кандидат, има имплант у мозгу и плећки. Тако га контролишу власници моћне Манџурија корпорације. У оригиналу из 1962. су то биле Кинеске комуњаре, па отуд наслов. У драматичној причи, помоћу кошмарних снова открива мајор Марко. Његов тадашњи надређени.

Јужноафрички научник (замјена за лудог нацисту Менгелеовског типа), испрао је мозак свим припадницима те јединице. Усадио им лажно сјећање о Шоовом херојству. Чак и њему самом. У томе активно учествује његова мама, која пати од тога да неко из фамилије постане предсједник. Амбиција јој је нездрава, или је женама забрањено да се кандидују?

Шта каже Хилари Клинтон на то?

(Редитељ: Џонатан Деме; Улоге: Дензел Вошингтон, Џефри Рајт, Пабло Шрајбер)Оставите одговор