Мандић: Власт насилно претвара Србе у -Црногорце-

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Предсједник опозиционе странке у црногорском парламентарне Нове српске демократије Андрија Мандић изјавио је у Косовској Митровици да власт у Црној Гори улаже велике напоре да на предстојећем попису становништва промијени националну структуру на уштрб српске заједнице. Подсјетивши да се на прошлом попису 32 одсто грађана изјаснило као Срби, Мандић је рекао да […]

четвртак, март 10, 2011 / 19:45

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Предсједник опозиционе странке у црногорском парламентарне Нове српске демократије Андрија Мандић изјавио је у Косовској Митровици да власт у Црној Гори улаже велике напоре да на предстојећем попису становништва промијени националну структуру на уштрб српске заједнице.

Подсјетивши да се на прошлом попису 32 одсто грађана изјаснило као Срби, Мандић је рекао да се сада то покушава промијенити и то под притисцима као што је отпуштање с посла, па су на ту околност упозорени и представници међународне заједнице.

„Имали смо и притужбе да се врши притисак на просвјјетне раднике да супротно црногорском Уставу где је српски језик у службеној употреби, преносе поруку дјеци у основним и средњим школама да би пожељно било да на попису њихове породице саопште да говоре тзв. црногорским језиком”, рекао је Мандић Танјугу.

Он је казао да Влада Црне Горе, поготово предсједник ДПС-а Мило Ђукановић покушава да „протјера српски идентитет из Црне Горе, да се на сваком кораку врши дискриминација Срба која би за резултат требало да има насилну асимилацију над српском заједницом у Црној Гори”.

Мандић је казао да вјерује да би проценат Срба у односу на прошли попис требало да буде већи, истакавши да између тог очекивања и притисака који постоје у Црној Гори, какав ће однос бити – знаће се средином маја.

Попис становништва у Црној Гори ће трајати од 1. до 15. априла.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *