Maлољетна Бањолучанка се замало удавила на Ади Циганлији

Спасиоци на Савском језеру на Ади Циганлији избавили су данас седамнаестогодишњу дјевојку из Бањалуке, која се давила. Како је саопштено из Јавног предузећа "Ада Циганлија", дјевојка, чији су иницијали Т.Л, са другарицом је покушала да преплива језеро, упркос упозорењу спасилаца да је то најстроже забрањено и опасно. Једна од дјевојака почела је да тоне, али […]

понедељак, 2 јула, 2012 / 19:18

Спасиоци на Савском језеру на Ади Циганлији избавили су данас седамнаестогодишњу дјевојку из Бањалуке, која се давила.

Како је саопштено из Јавног предузећа "Ада Циганлија", дјевојка, чији су иницијали Т.Л, са другарицом је покушала да преплива језеро, упркос упозорењу спасилаца да је то најстроже забрањено и опасно.

Једна од дјевојака почела је да тоне, али захваљујући брзом реаговању спасилачке службе извучена је на обалу, након чега је интервенисала екипа Хитне помоћи.

Дежурни спасилац, који је интервенисао, рекао је да је дјевојку од утапања дијелило само неколико секунди и да је правовремено реаговање спасилачке службе спријечило трагедију.

У саопштењу Јавног предузећа "Ада Циганлија" наводи се да је ово 18. успјешна интервенција спасилачке службе од почетка љетње сезоне.