Мало разума: Шта брига Амбасаду САД за нашом Жандармеријом?

Овакве вијести пролазе сасвим непримјећено, јер је редовна појава наслијеђена из оних дана када је СФОР упадао у институције Српске, да се дипломате из иностранства баве стварима које их се не тичу.

недеља, 6 октобра, 2019 / 15:16

У исто вријеме док су Милорад Додик и Никола Шпирић на црној листи администрације у Вашингтону, њихови дипломатски представници без проблема учествују у друштвенополитичком животу Српске. Коментаришу све и свја, а медији из Ефбиха, при чему предњачи БХРТ, преносе њихове ставове у ударним терминима, на најбољи начин свједочећи да тзв. БиХ, нема никакав суверенитет.

И то прије свега изнутра.

Редовна је појава да неко од амбасадора земаља окупатора, преслишава наше министре једног по једног, а они се сви радо одазивају. При том, уопште није јасно која је сврха извјештавања Американаца о устроју наших полицијских снага, кад се добро зна да је овај медијски спин око оснивања Жандармерије, заправо посљедица њиховог притиска да се не иде са формирањем резервног састава Полиције МУП РС?

О свему томе овако каже МУП РС сам, а ми им саопштење доносимо у цјелости:

Жандари за Елен

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач разговарао је у Бањалуци са замјеницом амбасадора Сједињених Америчких држава у БиХ Елен Џермејн о досадашњој сарадњи МУП-а Републике Српске са Амбасадом САД у БиХ, с посебним освртом на континуирану подршку Амбасаде која се огледа у обукама за успостављање професионалних и добро обучених полицијских снага.

Оцијенили да је добра сарадња успостављена и у области борбе против свих облика криминала, нарочито тероризма. Министар Лукач је замјеницу амбасадора упознао са организационим промјенама у Министарству, а које се односе на успостављање Јединице жандармерије и њеном кључном улогом и обуком коју пролазе њени припадници.

Разговарано је и о актуелним пројектима који се спроводе у Министарству, са посебним освртом на Центар за обуку.