Малетић остаје у Борцу

Репрезентативац БиХ Дарко Малетић остаје у Борцу, јуче је потписао шестомјесечни уговор са шампионом и наступаће у "црвено-плавом" дресу матичног клуба у двомечу против Макабија, у квалификацијама за Лигу шампиона. – Имам велику жељу да помогнем клубу у којем сам поникао да покуша против Макабија да избори пласман у сљедећу рунду квалификација за Лигу шампиона […]

понедељак, 4 јула, 2011 / 13:22

Репрезентативац БиХ Дарко Малетић остаје у Борцу, јуче је потписао шестомјесечни уговор са шампионом и наступаће у "црвено-плавом" дресу матичног клуба у двомечу против Макабија, у квалификацијама за Лигу шампиона.

– Имам велику жељу да помогнем клубу у којем сам поникао да покуша против Макабија да избори пласман у сљедећу рунду квалификација за Лигу шампиона – истакао је Малетић.

Стручни штаб бањалучког премијерлигаша са Звезданом Цветковићем на челу може да буде задовољан останком Малетића који има велико европско искуство, а с Партизаном је играо квалификације за најпрестижније клупско такмичење под окриљем UEFA.

– Постигли смо брзо договор, а уколико добијем добру понуду за одлазак у иностранство, Борац ми неће правити проблем да идем нити ће тражити обештећење. Aко до истека новог уговора не буде понуда које би задовољиле моје играчке амбиције, сјешћемо за сто и поново разговарати о сарадњи на дуже стазе – казао је Малетић.

Репрезентативац БиХ је дан раније са Златибора стигао у Бањалуку како би могао да потпише уговор јер без њега не би био лиценциран у UEFA за наступе у претколима Лиге шампиона.

– Мислим да нисмо ништа слабији него прошле сезоне. На припремама је одлична атмосфера, одлично се ради, уиграли смо линије тима за дуеле с Израелцима. Знамо да нас чека тежак задатак против Макабија. Вјерујем у ову екипу, без обзира на то што ривал има континуитет играња у Европи и велико међународно искуство. Макаби није тим против којег не може да се игра. Имамо одређене шансе да елиминишемо чету из Хаифе, а процентуално ривал је у предности 60:40 – казао је Малетић.

Останком Малетића на Градском стадиону био је задовољан и директор ФК Борац Радмило Шиповац, који је у име клуба и потписао нови шестомјесечни уговор.

– Малетић је био један од наших најбољих играча у прошлој сезони Премијер лиге у којој смо освојили шампионску круну. Његов останак у Борцу за нас значи много и вјерујем да с њим имамо више шанси за позитиван резултат на међународној сцени. У међувремену, ако се појави повољна понуда за Дарков одлазак у иностранство, споразумно ћемо раскинути сарадњу с њим и моћи ће да иде без обештећења – казао је Шиповац.

Први оперативац "црвено-плавих" није анализирао досадашњи учинак шампиона БиХ у прелазном року, али је истакао да Борац има квалитетну екипу и да може да се носи са Макабијем.

– По мени, спремнији смо него у претходном периоду и убијеђен сам да и сљедеће сезоне можемо да конкуришемо за шампионску титулу у Премијер лиги БиХ. Наш циљ су и даље трофеји и излазак на међународну сцену. Што се тиче дуела са Израелцима, надам се да ћемо дати максимум како бисмо елиминисали Макаби и пласирали се у треће претколо Лиге шампиона – оптимистичан је Шиповац.
Позив из Румуније

О досадашњим понудама репрезентативац БиХ из табора Борца је рекао:

– Тек је почео прелазни рок, на столу имам неколико понуда. Истина је да је једна била из Румуније, али ниједна до сада није задовољила моје амбиције. Има још много до краја прелазног рока, све је могуће, а никуд не журим. Најважније је да сам ту и желим да помогнем Борцу – искрен је Малетић.
Суде Италијан и Холанђанин

Први сусрет другог кола квалификација за Лигу шампиона између Макабија и Борца на стадиону "Кират Елазар" 13. јула судиће италијански арбитар Паоло Валери. Утакмица почиње у 19 часова по средњоевропском времену (20 по локалном).

Реванш у Бањалуци, 20. јула, на Градском стадиону као арбитар водиће Холанђанин Ришар Лисвелд. Ова утакмица ће почети у 20.45 часова.Оставите одговор