Мајкрософт: За годину дана нестају закрпе за Икс-п

Мајкрософт ће престати да пружа техничку подршку за Виндовс Икс-Пе у априлу сљедеће године, али многе фирме неће успЈети да на вријеме пређу на новији систем, упозоравају стручњаци. Осим тога што ће тако бити нарушена продуктивност, корисници који остану вјерни овој верзији оперативног система послије наредног априла, биће у ризику од хакерских напада, будући да […]

понедељак, април 8, 2013 / 09:35

Мајкрософт ће престати да пружа техничку подршку за Виндовс Икс-Пе у априлу сљедеће године, али многе фирме неће успЈети да на вријеме пређу на новији систем, упозоравају стручњаци.

Осим тога што ће тако бити нарушена продуктивност, корисници који остану вјерни овој верзији оперативног система послије наредног априла, биће у ризику од хакерских напада, будући да компанија више неће објављивати “закрпе”.

Нешто мало мање од половине свих великих организација мораће почети да користе Виндовс 7, кажу из компаније Кемвуд која се бави софтверским менаџментом.

Мајкрософт препоручује да се компаније припреме 18 до 32 мјесеца унапријед, ако желе да пређу са Икс-П на "Седмицу".

Икс-П изашао је 2001. и други је на листи најпопуларнијих оперативних система за пи-си, будући да га користи 38,7 одсто људи.

Мајкрософт је од тада лансирао Виста, Виндовс 7 и Виндовс 8.Оставите одговор