Мајкићева: Декларација не представља изненађење

Декларација коју је данас усвојио Парламент Федерације БиХ не одражава дух изјаве предсједника Европске комисије Жозеа Мануела Бароза о заједничкој адреси у БиХ, што значи договор два ентитета о кључним механизмима на путу ка ЕУ, оцијенила је посланик СНСД-а у Парламетнарној скупштини БиХ Душанка Мајкић. Мајкићева је за Срну рекла, да Декларација не представља изненађење […]

среда, април 27, 2011 / 15:52

Декларација коју је данас усвојио Парламент Федерације БиХ не одражава дух изјаве предсједника Европске комисије Жозеа Мануела Бароза о заједничкој адреси у БиХ, што значи договор два ентитета о кључним механизмима на путу ка ЕУ, оцијенила је посланик СНСД-а у Парламетнарној скупштини БиХ Душанка Мајкић.

Мајкићева је за Срну рекла, да Декларација не представља изненађење и не нуди ништа посебно ново, те напоменула да одлуке НСРС не могу бити тема на дневном реду Парламента ФБиХ.

"Јасно нам је да ће они изразити незадовољство и да се неће сложити са расписивањем референдума", рекла је Мајкићева.

"То није референдум о отцјепљењу већ референдум као демократски израз грађана о институцијама БиХ које су наметнуте одлукама високог представника", рекла је Макићева.

Мајкићева је напоменула да не види разлог зашто би представници међународне заједнице забрањивали нешто Србима у БиХ што практикују у својим земљама.

Представнички дом Парламента ФБиХ усвојио је данас декларацију у којој се наводи да ниједан ентитет не може оспоравати државне институције "које су успостављене на основу Устава и закона БиХ, као неизоставни дио независног и непристрасног правосудног система БиХ".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *