Мајкић: У Златковом министарству влада општи хаос

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић изјавила је Срни да је забрињвајуће стање у Министарству иностраних послова БиХ, једином које има више запослених него систематизованих радних мјеста. "МИП је једино министарство у које се запошљавало ни сам Бог не зна према којим критеријумима и које је на волшебан начин људе `производило` […]

недеља, 1 јула, 2012 / 15:44

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић изјавила је Срни да је забрињвајуће стање у Министарству иностраних послова БиХ, једином које има више запослених него систематизованих радних мјеста.

"МИП је једино министарство у које се запошљавало ни сам Бог не зна према којим критеријумима и које је на волшебан начин људе `производило` у дипломате. То је био довољан разлог да се затражи једна добра анализа ко данас ради и шта ради у МИП-у“, нагласила је Мајкићева, која је покренула иницијативу да се као посебна тачка на сједници Представничког дома парламента БиХ нађе анализа стања у МИП-у и дипломатско-конзуларној мрежи БиХ.

Она је навела да је први разлог за ту иницијативу чињеница да је парламент БиХ у прошлом сазиву у неколико наврата покушавао да се бави стањем у дипломатско-конзуларној мрежи, али и стањем у самом МИП-у.

"БиХ никада није направила анализу ко су дипломате које данас представљају земљу, ко су њени дипломатски представници, на који начин се они регрутују и колико је каријерних, а колико некаријерних дипломата, те да ли БиХ има амбасаде тамо гдје је потребно“, нагласила је посланик СНСД-а у парламенту БиХ.

Она је навела да БиХ на једном цијелом континенту – Јужној Америци нема ниједну амбасаду, а истовремено има непримјерен број амбасада у европским земљама са којима има симболичне економске односе.

"То су разлози због којих би парламент требало да зна шта се дешава у тој области. Једну такву анализу свакако треба да има и парламент и Предсједништво БиХ и зато и треба повести дебату о томе“, истакла је Мајкићева.

Према њеним ријечима, дебата о спољној политици БиХ захтијева да у њој учествују и чланови Предсједништва БиХ и министар иностраних послова БиХ, те да се донесу квалитетни закључци који ће поправити стање у тој области.

Представнички дом парламента БиХ на сједници заказаној за четвртак, 5. јул, изјасниће се о овој иницијативи Мајкићеве, а дан раније Комисија за спољне послове разматраће поднесену иницијативу и заузети став о њој.0 КОМЕНТАРА

  1. Vidi ove , ne znam da li ludace ili bezobraznodrske nakaze.Ima li veceg haosa od haosa svim organima RS? Juce sam bio u posjeti porodici borca od prvog do poslednjeg daa rata. On , supruga, sinovi od 23 godine i 12 godina zive od baine (85 god) penzije od 195 km. Ljudi doslovno nemaju sta da jedu i cime da se lijece. Nisu imali u kuci ni kilogram brasna, kasicicu kafe, o vocu i povrcu da ne govorimo.
    Ovo stvorenje i svako njen u porodici zive zivotom najbogatijih seika u Emiratima.
    Molim novinare istrazivace da nekoliko dana prate ove nase gadove i racunaju koliko nas kostaju. Na raspolaganju su im helikopteri. Nikola Spiric svaki vikend dolazi i odlazi helikopterom u selo kod Drvara, a takvi a on je samo jedan od stotinu pijavica , medju kojima i ova gospodja, koji nas ubijaju i piju nam krv.