Ма, није ваљда: Сенат САД усвојио антитрамповску резолуцију о штампи

Амерички Сенат данас је једногласно усвојио резолуцију у којој изражава подршку слободи штампе и у којој истиче да „медији нису непријатељ народа“.

четвртак, август 16, 2018 / 20:55

Ова необавезујућа резолуција представља одговор на изјаву америчког предсједника Доналда Трампа који је рекао да су новинари „непријатељи народа“.

Ова резолуција „поново учвршћује суштински важну и незамјењљиву улогу коју има слободна штампа у циљу информисања грађана, разоткривања истине, контролисања власти, подстицања националне дебате о важним питањима и унапређивања демократских норми и слобода у САД“.

Гласање у Сенату је услиједило након што је више од 300 листова у САД покренуло координисану одбрану слободе штампе и критику Трампа због оцјене да су медији непријатељи народа.

„Централни стуб политике предсједника Трампа је стални напад на слободу штамле“, наводи се у уредничком коментару листа „Бостон глоуб“.

Бијела кућа није коментарисала гласање у Сенату.3 КОМЕНТАРА

      1. za tvoju informaciju 50 ljudi kontroliše većinu američkih kompanija preko upravnih odbora. objavio američki portal „visual capitalist“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *