М. Лијановић: ХДЗ уступио предсједавајућег Савјета министара Србима

Предсједник Народне странке "Радом за бољитак" Младен Иванковић Лијановић сматра да је разлог што до сада није формиран Савјет министара БиХ то што су су два ХДЗ-а уступила "хрватско мјесто" предсједавајућег СНСД-у, односно Србима. "Сматрамо да је оваква сумња потпуно оправдана, јер протекло је годину дана, а они нису у стању ништа да се договоре", […]

четвртак, 15 септембра, 2011 / 23:36

Предсједник Народне странке "Радом за бољитак" Младен Иванковић Лијановић сматра да је разлог што до сада није формиран Савјет министара БиХ то што су су два ХДЗ-а уступила "хрватско мјесто" предсједавајућег СНСД-у, односно Србима.

"Сматрамо да је оваква сумња потпуно оправдана, јер протекло је годину дана, а они нису у стању ништа да се договоре", рекао је Лијановић.

Лијановић је додао да ХДЗ-у одговара да "користи" актуелног предсједавајућег Савјета министара, иако то мјесто припада Хрватима, саопштено је из странке "Радом за бољитак".

"Улудо утрошено вријеме на јалове преговоре најбоље показује колико је њима стало до заштите права Хрвата, до обичног народа и до економског опоравка БиХ, те колико им је стало да Савјет министара профункционише у новом сазиву", рекао је Лијановић који који се налази у Загребу на сесији поводом положаја хрватског народа у БиХ у организацији Удружења босанских Хрвата "Прстен".

У Сарајеву је данас почео састанак предсједника странака које чине колегијуме два дома Парламентарне скупштине БиХ, како би се са мртве тачке покренуло питање формирања Савјета министара БиХ.

Састанку присуствују предсједници СНСД-а Милорад Додик, СДС-а Младен Босић, ХДЗ-а БиХ Драган Човић, ХДЗ-а 1990 Божо Љубић, СДА Сулејман Тихића, а домаћин је предсједник СДП-а Златко Лагумџија.