03:13 Течни Антартик: Отопли ли планета три степена, ниво мора расте годишње пет центиметара глобално21:10 Брегзитовање у Ламаншу: Француска британском острву пријети искључењем струје, Британци шаљу морнарицу19:20 Макрон јавно одао почаст Наполеону, кад очекујемо да ће Нијемци Хитлеру?18:35 Ефбих остаје без гаса: Није због Лаврова већ Енергоинвеста11:47 Ненад Вуковић: Билдање Додикових политичких мишића, нема разговора са онима који говоре еРеС10:41 Петровић сазвао директоре јавних предузећа: Пораст броја запослених, нагомилани дугови, лоша контрола10:34 Вучић: Мијењали би само границе Србије - што не подијелите Авганистан, Сирију, Ирак?10:31 Израчунали смо дигитроном: Прије 153 године рођен Мика Алас10:22 Нема ту ништа сензационално: Ловци из Змијања љути на возача који је јурио медвједа колима10:09 Голићка и Ћосић о утопљавању Дејтонке и проглашењу парка природе Требевић

Лусија Кимани – једина из РС која је испунила олимпијску норму

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Нада Тешановић примила је данас атлетичарку бањалучког Атлетског клуба "Борац" Лусију Кимани која је испунила норму за Олимпијске игре у Лондону. Тешановићева је нагласила да је Лусија Кимани први спортиста Републике Српске који је испунио олимпијску норму. "У посљедњих 20 година Лусија је једина која осваја не само […]

петак, 27 априла, 2012 / 10:53

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Нада Тешановић примила је данас атлетичарку бањалучког Атлетског клуба "Борац" Лусију Кимани која је испунила норму за Олимпијске игре у Лондону.

Тешановићева је нагласила да је Лусија Кимани први спортиста Републике Српске који је испунио олимпијску норму.

"У посљедњих 20 година Лусија је једина која осваја не само балканске, већ и европске купове и зато јој треба помоћи и омогућити да се што боље припреми за Олимпијаду", истакла је Тешановићева и додала да ће услиједити и награда за успјешну атлетичарку.

Она је подсјетила да је Лусија Кимани од ресорног министарства добила стипендију од 250 КМ на мјесечном нивоу, као потенцијални олимпијски кандидат.

Лусија Кимани је учешће на Олимпијским играма обезбиједила резултатом 2:36:54, којим је истрчала маратонску трку у Кракову у Пољској.

"У Лондону ћу трчати најбоље што могу и циљ ми је да истрчим рекорд, па ћемо видјети какав ће бити пласман", рекла је Лусија Кимани новинарима у Бањалуци.

Тренер ове атлетичарке Синиша Мачетић рекао је да ће се Лусија до Олимпијских игара припремати највјероватније на Копаонику и да се нада да ће спремно дочекати Олимпијаду.