Лусија Кимани – једина из РС која је испунила олимпијску норму

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Нада Тешановић примила је данас атлетичарку бањалучког Атлетског клуба "Борац" Лусију Кимани која је испунила норму за Олимпијске игре у Лондону. Тешановићева је нагласила да је Лусија Кимани први спортиста Републике Српске који је испунио олимпијску норму. "У посљедњих 20 година Лусија је једина која осваја не само […]

петак, 27 априла, 2012 / 10:53

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Нада Тешановић примила је данас атлетичарку бањалучког Атлетског клуба "Борац" Лусију Кимани која је испунила норму за Олимпијске игре у Лондону.

Тешановићева је нагласила да је Лусија Кимани први спортиста Републике Српске који је испунио олимпијску норму.

"У посљедњих 20 година Лусија је једина која осваја не само балканске, већ и европске купове и зато јој треба помоћи и омогућити да се што боље припреми за Олимпијаду", истакла је Тешановићева и додала да ће услиједити и награда за успјешну атлетичарку.

Она је подсјетила да је Лусија Кимани од ресорног министарства добила стипендију од 250 КМ на мјесечном нивоу, као потенцијални олимпијски кандидат.

Лусија Кимани је учешће на Олимпијским играма обезбиједила резултатом 2:36:54, којим је истрчала маратонску трку у Кракову у Пољској.

"У Лондону ћу трчати најбоље што могу и циљ ми је да истрчим рекорд, па ћемо видјети какав ће бити пласман", рекла је Лусија Кимани новинарима у Бањалуци.

Тренер ове атлетичарке Синиша Мачетић рекао је да ће се Лусија до Олимпијских игара припремати највјероватније на Копаонику и да се нада да ће спремно дочекати Олимпијаду.