Лукачево сакаћење Ћулума

Пошто се МУП Српске понаша као слон у стакларској радњи, када се након близу годину дана неко сјети, и то мјесецима након избора, да постоје закони који регулишу јавна окупљања, те се његује аутизам у односу са јавношћу, треба чути и мисли бивших инсајдера у овој институцији.

петак, 1 фебруара, 2019 / 14:03

Пише: Борислав Радовановић

Годинама указујем колико је опасно потирање функције Директора полиције МУП РС од стране министра, а зарад јачања политичког утицаја Додиковог режима на рад полиције. Сад једноставним шематским приказом презентујем какво је "сакаћење" полиције министар Драган Лукач начинио у само једном дану, а то је тек стварање претпоставки за предстојеће пуно успостављање "партијске полиције". Како као друштво замишљамо да директор полиције материјализује право на непосредно управљање полицијом, ако министар из само њему знаних интереса може овако "обезглавити" све кључне основне организационе јединице полиције? Но, то је тек једно од тешких питања каква отвара овај текст.

Према важећим прописима директор полиције је једини надлежан за руковођење/управљање полицијом. То чини директно или преко начелника основних организационих јединица у сједишту или изван сједишта МУП-а. На шематском приказу црвеним X-овима означио сам све организационе јединице преко чијих начелника Дарко Ћулум остварује посредно управљање пословима и задацима полиције, а које је Лукач "обезглавио једним потезом пера". Притом, смијенио је 10 начелника који су подређени директору Ћулуму, а само једног из њему подређене службе. Занимљиво?!

Из предњег приказа сасвим јасно видимо да је Лукач на првом/највишем нивоу управљања полицијом, у сједишту МУП-а, "обезглавио" буквално све управе задужене за тзв. линијско дјеловање. Што се тиче вертикалног/територијалног принципа смијенио је половину начелника. И то само у једном дану, уз изјаву како ће смјењивање бити настављено. У једном дану преполовио је број начелника које је уопште овлаштен постављати и смјењивати, и то оне кључне, док друга "секундарна половина" има викенд за молитве – уколико им и Бог може помоћи.

Какво образложење је министар понудио институцијама и друштву за овакве радикалне потезе? Парафразирано рекао је: "Може ми се!". И ту доказимо до есенције проблема на који годинама указујем. Током прошлог мандата Лукач је погазио ама баш све професионалне принципе функционисања полиције, мијењао прописе и организацију, те ширио сопствену моћ над тако важном институцијом Данас видимо "резултат" онога шта смо му као друштво омогућили.

У даљем ћемо са позиције струке мало детаљније разјаснити како смо дошли у данашњу позицију. Када је одлучио да прошири број управа у сједишту МУП-а то је представљено као унапређивање борбе против организованог криминала и тероризма, као најтежих извора опасности по Републику Српску. И то је друштво дочекало "аплаузом". А шта је Лукач суштински извео?

Видите, директор полиције за тзв. лињско управљање по нашем традиционалном моделу на располагању имао је двије кључне компоненте – Управу полиције (униформисане) и Управу криминалистичке полиције. На тим мјестима неколико година функционисали су Драган Јевђенић и Синиша Кострешевић, професионалци који засигурно нису били у категорији Лукачових послушника/миљеника. Зато Лукач и шири круг управа каквима настоји "заобићи" Јевђенића и Кострешевића, па тако формира Управу за организовани и тешки криминалитет и Управу за тероризам и екстремизам.

Како је то шематски приказано ове нове управе по дифолту морале би дјеловати у оквиру Управе криминалистичке полиције (као што је то деценијама функционисало) и хијерархијски бити подређене истој. Но, Лукач свог кључног криминалног сарадника Дарка Илића и зета Недаљка Лубуру рангира на ниво Кострешевића, те их издваја из његове надлежности. Зна се и зашто. Илића овако позиционира у циљу сопствених криминалних интереса, док зета Лубуру зарад обрачуна са политичким и и иним неистомишљеницима. Оваквим паралелизмом у управљању полицијом Лукач гради позицију "господара живота и смрти". И то смо најбоље видјели у случају прикривања убиства Давида Драгичевића, те тешких незаконитости над "ПРАВДОМ ЗА ДАВИДА" и свима који су билокако подржали ову заједницу.

У таквој консталацији односа од Ћулум, Јевђенић и Кострешевић реално гледано доведени су у позицију "ил’ се склони, ил’ се поклони". И мање-више "поклонили" су се Ердогану Малом, али то није значило и "Султаново" повјерење – посебно према Кострешевићу и Јевђенићу (залуд им политичка подршка!). Истовремено, видимо и елиминацију Бошка Панџе са позиције Управе за полицијску подршку, као још једне специјализоване организационе јединице под стриктном ингеренцијом директора полиције. Значи, са свих пет кључних управа линијског руковођења у надлежности директора полиције министар је смијенио начелнике. Но, Лукачове амбиције су много веће, па тиме и ширење утицаја спушта на други ниво управљања.

Када је некадашње центре јавне безбједности (основне организационе јединице изван сједишта МУП-а) изједначио са полицијским управама поново је услиједио "општи аплауз" министру што унапређује рад полиције, иако за такву оцјену није било никаквих реалних основа. Буквално никог није интересовало то што Лукач задире у основе организовања комплетног државно-репресивног апарата. По центрима јавне безбједности, који нису тек тако названи основним организационим јединицама изван сједишта, код нас су традиционално/принципијелно орзанизовани окружни судови, окружна тужилаштва, окружни затвори…

Тако је Приједор добио суд и тужилаштво окружног нивоа, а није затвор и то само због Лукачове (само)воље да промијени основне принципе организовања полиције. Он је све "скалабуџио" под нови термин – полицијске управе. Потом је буквално за трајања једног мандата удвостручио број тих нових основних организационих јединица (полицијских управа) чије начелнике он поставља својим рјешењима. Како то дјелује у пракси?

Преко 20 начелника управа у и изван сједишта МУП-а министар поставља својим рјешењима. Потом сви они подређене распоређују спрам аман ничим прописаних аршина (или уз груба кршења прописа). Директор само формално, више фигуративно, одлучује о позицијама унутар полицијских управа – од полицајца до највиших руководиоца. Они које је Лукач поставио својим рјешењима распоређују ниже кадрове приједлозима распоређивања. На те приједлоге Јевђенић и Кострешевић дају сагласност, а потом Ћулум доноси рјешења о распоређивању.

Но, ту је важно знати да Ћулум, Јевђенић и Кострешевић нису у могућности директно распоређивати кадрове – мимо воље Лукачових "миљеника". Могу само одбити приједлог, али ови једноставно на исти приједлог ставе нови датум и поново га шаљу. Некада је и постојало својеврсно "надметање у истрајности" између начелника центара и директора полиције, па су неки приједлози били занављани и 5-10 пута – све док директор не би попустио. Тога одавно нема, посебно за Лукачова "вакта".

У даљем ваља знати да су сви начелници полицијских управа изван сједишта постављени од стране министра Лукача. Дакле, по његовим аршинима. И као такви своје подређене позиционирали су "са коца и конопца", али по вољи министра. Буквално су разорили све шта је иоле вриједило у тој нашој полицији, међутим по започетим смјенама видимо да Лукач жели и више од тога. За одговорног, честитог и аполитичног полицајца више неће бити мјеста у МУП-у и у то не треба сумњати.

Свиђало се то неком или не, али у полицији ће моћи о(п)стати само они спремни да подмећу доказе као у случају убиства Давида Драгичевића, те они који су спремни брутално пребијати све министрове неистоимишљенике као у случају "ПРАВДЕ ЗА ДАВИДА". Или, да спроводе забране окупљања без да смију затражити на увид акт забране како би уопште знали шта да чине. Нормално, рачунајући и оне спемне да пуцају у случају сасвим извјесне истраге о дешавањима из прошле године.

Мало старији професионалци сјећају се да је истрага о мелверзацијама у изградњи зграде владе спријечена спремношћу полиције на крвопролиће уколико органи државе покушају какво претресање и изузимање доказа. Да, нема простора за сумњу око разлога актуелног "интегрисања полиције" до нивоа употребе ватреног оружја против сваког ко се супротстави или ма како угрози Додиков режим. Једини који су објективно морали бити смијењени су Лукач и Ћулум, а видимо да се смјењују кадрови за које несумњиво знамо да су Лукачови људи и лојални режиму. Само, наредни период доноси изазове какве "обични послушници" нису спремни анулирати, па морају наступити још грђи и безобзирнији.

Елем, шта нам је чинити? За друге ми није познато, али од мене "партијска полиција" може само очекивати још већи отпор и нове демонстрације да их се не бојим. Уосталом, немам представу каквом "реорганизацијом" полиције би Лукач уопште могао застрашити ме. Страх постоји само на једној страни – његовој! Није ово израз слободне воље и жеља, него посљедица страха, панике и добрано – кокаина.15 КОМЕНТАРА

 1. Почех читати овај текст, добацих отприлике до 1/3, видим аутор брине за хијерархијом у полицији Српске, надлежностима, опасно зајогунио, познаје лик материју, барем се тако продаје, те погледам ко је аутор.
  Познато ми име и презиме, да није то онај лик из оне секте ПзД, један од идеолога те секте, онај ошинути (а неки опет веле да се само прави ошинутим, па ајд ти знај) блогер из Приједора.

  Бацим око на блог који сам одавно баталио, још ономад како је тај блогер гарантовао да би од страдалог младића Давида био нови Тесла лично (чак и за мене је то било превише), јесте тај је, његов блог.
  Сад оно, мало чуди да Фронтал преноси текст овог лика јер то није ниво овог портала, а и познато је инсистирање овог портала на ћирилици, блогови овог аутора су у оригиналу на латиници, што је и логично, циљна група су они који нагињу секти ПзД, а ти баш и не „миришу“ ћирилицу.
  Можда је уредник Фронтала вођен мишљу, пусти више озбиљних тема, дај мало шеге и зајебанције, дај нешто уврнуто, а куд ћеш боље него тако нешто потражити у репертоару овог блогера, мада је ту (ево погледах неке наслове) могао неки други блог изабрати, рецимо овај https://radovanovicborislav.blogspot.com/2019/01/lukac-smjenjuje-zbog-neuspjesne.html или пак овај https://radovanovicborislav.blogspot.com/2019/01/motiv-ubistva-davida-dragicevica-tezak.html.
  Нема шта, лик се упире оправдати репутацију.

  Како нисам прочитао текст до краја, не могу коментарисати садржај, мада опет и корисни идиот и други из ове секте ПзД мјесецима поручују како не признају институције и полицију Српске, овај блогер је ако се не варам и неке тужбе или пријаве писао, тако да онако реално, што њега боли цвјећко за кадровским промјенама у полицији Српске.

  1. Nadje li mu ti sta da osporis u tekstu?
   Ne napisa li ti onomad kako komentarises pisanje a ne licnosti?

   Osim toga sto je osinut i pise baljezgarije, osim toga sto je urednik Frontala budala da uopste objavi tekst, sto im zalijepi etikete..
   Da nesto znas o blogspotu ili wordpressu, znao bi kako bas i nije jednostavno voditi blog na cirilici
   Ma neee..ti znas sve batice.. kao i tvoji ortaci iz SNSD.. kvazi intelektualci sa diplomama privatnih univerziteta kojekude

 2. Знаш Кал,

  потпуно ја тебе разумијем, али мислим да нема смисла коментарисати било који пост ако га ниси прочитао.

  Иначе, Борислав се годинама јавно бори за праведно друштво, ја ћу увијек такве заштити, све да се и не слажем са начином његовог рада.

  Једноставно је то, није он министар, директор јавног предузећа, нити неко друго важно мудо, па да његове грешке коштају народ и државу.

  Иначе, да је само 10% од онога што напише у праву, он је у датом историјском моменту заслужио респект због муда.

  Можемо га значи сви сад осудити, али једног дана, таман да Борислава не буде, народ, писци и коментатори на друуштвеним мрежама ће га се сјећати по борби за правду, сјећаће га се као човјека који је стварао Републику Српску и борио се храбро за њу после рата, макар то била Дон Кихотовска борба..

  Можда ће доћи ново доба, можда ће због своје дугогодишње борбе једног дана народ назвати улицу у Приједору по његовом имену, није немогуће?

  Видјећемо шта ће се звати по оним протих којих се генерално, или појединачно Борислав(само име каже) бори годинама, све наносећи себи и своје троје дјеце највећу штету.

  Лично мислим да је у задње вријеме направио грешку у начину своје борбе, по мени, он ће остати запамћен као велики и храбар човјек, све са оном чувеном српском гордошћу која је многе коштала, па и мог пријатеља Борислава, тачка.

  1. Прво, написах да нећу коментарисати садржај поста (ниси пажљиво читао), јер га нисам до краја прочитао.
   Само сам се осврнуо на поменутог блогера, сматрајући да исти никако не заслужује да добије простор на овом порталу и из наведених разлога и из неких које нисам поменуо. И сматрам да имам право на свој став.

   Друго, не бори се тај за нешто, неко друштво или шта већ, већ исти преко тих текстова промовише себе, настоји добити медијску пажњу, могуће и окористити се. Није у рангу љигавца Васковића, ал да је уврнут, што јес’, јес’, уосталом бјеше пар пута на усавршавању у лудари.
   Ако се већ тражило нешто уврнуто, требало је пренијети његов премудри задњи блог https://radovanovicborislav.blogspot.com/2019/01/motiv-ubistva-davida-dragicevica-tezak.html гдје доказује како је убиство Давида Драгичевића међународна завјера најмоћнијих људи а мотив је 500 милијарди долара.

   Треће, не доказујемо каква м*** имамо испразним лајањем, асоцијалним понашањем када знамо да ћемо проћи без „посљедица“, или подилазећи мантри која се фаворизује из усаидове куњиње, већ дјелима, или пак писаном ријечи када ћемо пркосити онима који топуз имају, а полиција Српске није та, против њих свако може лајати до миле воље, већ неки други. Показали смо сви и 1990их од каквог смо материјала, показујемо и данас.
   А тај блогер се правдао а и шлихтао овој секти ПзД, знајући и одакле имају подршку, како ето јесте приступио тим мрским негативцима, ЈНА (ВРС) али да је био млад и заведен, а и медијима који против нас пишу олајавао је https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/52295/policijski_inspektor_borislav_radovanovic_lukach_je_opasan_chovjek_tokom_rata_je_presudjivao_po_kratkom_postupku.html неке борце ВРС.
   То није став особе са интегритетом и му*има. Сумњам да би ти Никола тако поступио.
   Зато га барем ти немој бранити, није он то заслужио.

 3. Немој тако Кал,

  Борислав је овдје објављивао текстове и коментарисао прије него је дошао у отворени сукоб са службом у којој је инспектор, значи са полицијом.

  Доста је у његовим текстовима и коментарима било памети, добре намјере и искрености, дао је он овдје велики допринос, баш у вријеме када је Фронтал био сигурно најчитанији портал у Српској.

  Онда кад су текстове на Фронталу РС коментарисале све партије, кад су читави тимови позиције и опозиције овдје освитали, односно, кад се водила тешка партијска и ботовска битка.

  Иначе, можда прегони, али и прије отвореног сукоба, он није властима био по вољи, увијек их је нападао.

  Јебига, демократија је, свако има свој СТАВ,нисмо комунисти, не можемо друге оптуживати зато што не мисле исто као ми, зар не?

  Е сад, од активизма кроз тзв. „трећи блок“, па овамо, мислим да је Борислав погријешио према себи самом, да је то било доста изнуђено, односно, да је то посљедица сукоба у фирми и суспензије са радног мјеста прије пар година.

  Од тада је кренуо неопрезно и некад без дозе укуса, све у односу на његове снажне текстове прије рецимо 4-5 година.

  Мислим да је ишао превише отворено, да су га због тога неки искористили, али и он је морао ићи овако, мора и данас, то му је можда једини начин да остане жив, зато немој више на личној основи.

  Што се тиче капетана, молим још једном све овдје, коментари и супростављање чињеницама у његовом тексту свакако, али због свега што је урадио у прошлости за Републику Српску, напад на личној основи не може, тачка.

 4. Прије неколико година неки момак који је радио у влади као приправник ваљда дошао до неких података и хоботница злочиначке власти га узела на зуб.
  Узалудно је он писао кадијама писма а власт се није смирила док момака није довела до психијатрије,решетки и принудног лијечења.
  Ово што сам до сада написао је више онако што сам чуо, међутим зликовци имају потребу да олакшају своју душу на земљи па сам тако из уста једног чуо:
  – „све што је тај момак написао и рекао је истина од ријечи до ријечи“.

  Једина срећа за Дрогу и остала псетад је то што су Британци били заинтересовани да нам инсталирају ово зло, завршили посао и напуцкали Кетрин Ештон јер су уплате биле мале.
  Вјерујем да од пљачке Српске у центру Лондона у неком „акваријуму“ масне плате прима бар 50 проклетих душа.
  Шта би Британци имали од Николе или Борислава да управљају Српском, одговор је ништа.
  А још већа трагедија је то што су Никола, Борислав, Шеварика,мој стари,….,ратовали за Републику Српску па им је данас немогуће доказати да су произвели монструма који само заслужује врх копља светог Ђорђа.
  До тада можемо само наклапати и гледати зло очима и као врхунац реакције упутити два коментара анонимном Дрогу који велича убице и њихове заштитнике од првог дана.
  Режим је тако провидан,иде крампо(но)м да направи отворени лом ноге или главе народу и опет сви задовољни јер је крив судија.
  Борислав који је жива легенда,див јунак само би мало другачије организовао најгори могући злочиначки апарат.
  Срећа па омладина нема никаквих амбиција да се бори за Републику Српску, млади људи брзо уче и добро запажају да блогери и коментари само јебу народ а све се сваки дан понавља.

  https://youtu.be/4TANUiVCkSQ

 5. Кад све сабереш и одузмеш можда у овом што пише овај дечко и има нечега. Ако избацимо паламуђење и ,,јуначење“ како се он не плаши никог, како иза свега стоји кокаин и како СИПА има право да улази у управне органе РС или полицијске станице у РС кад им се и како прохтије (дакле избацимо оно о непостојећој дрћави БиХ и њеној наводној супремацији ентитетској власти; јер се никако и никада не може повући паралела са односом ентитет-општина, јер БиХ постоји само вољом конститутивих ентитета и народа, а општине организује – ентитет и може је, скоро, па прекројити кад и како хоће) остало је за разматрање.
  Ако баш хоће да докаже повезаност министра полиције и нарко кланова – онда нека то и учини на основу доказа, а дотле нек …мудро ћути и прибавља доказе и свједочења. У супротном читаоци имају право да га сврстају у групу неозбиљних наклапача и писача бајки и басни.
  А сад ћу и помало лично: занимљиво ми је да је ономад Лукач био спреман да најпрофитабилнији дио у пуњењу буџета – оне проклете рамер радаре, да на закуп неким физичким лицима. Ко су они и зашто је то Лукач лично тражио? Има ли то везе са корупцијом или са криминално тајкунским групама? Интересантна су и писања штампе како је Додик био спреман да Лукач више не буде министар, али да га Цвијановићка ,није дала“. Чиме их је то ,,задужио“? Процјењујући Додика, њему уопште ниеј стало да ,,гаји“ контроверзне ликове под својом капом, али процјењујући Цвијановићку бојим се да је она ,,попустљивија“ карика и да је Лукач преко ње излобирао свој останак?!

  То да се Лукач одметнуо, да се понаша као слон у стакларској радњи је изгледа, врло изгледно, и волио бих да неко озбиљно обради ту тему. Можда ће тај неко начинити услугу и Републици Српској и Додику и СНСД и свима, јер ће уштедити масу нервирања, правдања, лоших потеза, губитка имиџа, потенцијалних материјала за уцјењивање и ко зна којих још глупости које би овај лик који ,,високо лети“ могао учинити у будућности. Нико није рођен да довијека буде министар, а прије свега интерес народа и ентитета, који су овај пут једно и обоје српско, је много већи него било какав и било чији новчани или било какав други интерес.

  Фала и извин“те.

  1. Прочитах неке постове на блогу овог господина Ботислава. Бајке и басне. Типични преставник ПзД, илити скраћено: ако је он ок у глави…јбм му мајку, онда га нема ко није)

  2. Када је овај данас обиљежени злоћо (а ја ћу увијек заузети страну злоће на којег скрве федерални и усаидови медији те секта невладинића, колико сутра ако ти скрве на Вукоту, заузећу се и за њега, то ми дође нека обавеза) у питању, мислим на Лукача, ту заиста немам неких сазнања, нити сам човјека икад упознао, + му је (код мене, и по ономе што сам сазнао од људи чије мишљење уважавам) што се у рату показао добрим борцем, – његова улога током преврата и пуча 1997/98-е.
   Какав је министар, и каквих смо све министара имали (а неке знам лично) он је мила мајка, колико је и да ли јесте огрезао у криминал, не знам, било би добро да неко објави аргументован текст, ако јесте, то да ли се понаша попут слона у стакленцу, сваком по вољи да просуди.

   Но, овдје си у праву, наклапања неозбиљних ликова попут овог аутора чије текстове воле преузети и медији у ефбиху, посебно ако су неопјевана глупост (ttps://www.face.ba/vijesti/bih/bivsi-policijski-inspektor-u-rs-u-motiv-ubistva-davida-tezak-500-milijardi-dolara/7725), или прозивања разних невладинића, неће наштетити Лукачу, напротив, прозивања таквих могу му учврстити позицију. И то је тако, важно је и од кога напади долазе, и да ли су то особе са кредибилитетом.

   На крају, када примијетим да неко упорно понавља појам ентитет, некад имам обичај под*ебавати (питањем „шта ти је то ентитет?“, наравно нико од таквих нема појма, то у авазу или порталу „бошњаци нет“ неће наћи), овдје наравно нећу, видим и да мислиш својом главом, но промисли да смањиш употребу овог појма, нападна експлоатација (и обавезна у медијима у ефбиху) дјелује гротескно.

 6. Видиш Кал, са овим твојим кометаром бих се у много чему сагласио, мада лажеш да не знаш Лукача и спинујеш још неке ствари.

  Али то није проблем, то је твој СТАВ, или ботовска обавеза, то поштујем,битно је да на личној основи не вријеђаш никога, поготово не Борислава, човјека који је гинуо за ову државу и има троје дјеце.

  Теби Боро брате врло озбиљно поручујем:

  „Нема ништа од ових невладића којим други купују мајице и друге реквизите, нема ништа ни од ових опозиционих политиканата и популиста, ваљда си се коначно и сам увјерио, нећеш ваљда опет насјести?“

  Озбиљна је Боро прича држава, нема револуције, има еволуције, озбиљна је данас прича очување и развој Српске, за озбиљну причу требају визионари, писмени, храбри, толерантни, мудри и честити људи, није то за ове кокошаре за које си гинуо и скоро погинуо, зар не?

  Био си увијек човјек, борио си се за праведно друштво, погријешио си Боро у корацима, прејаки су ти били противници, ја сам те на то упозоравао.

  Добро, хајде, јебеш власт, у много чему си био у праву па си их оправдано и жестоко нападао, иначе, по мени, авангардан и поштен човјек увијек мора мора бити критичан према свакој власти.

  Некад наступати коректно, некад жестоко, али господски, управо да тиме докаже да нису Бога за муда ухватили, да су обични људи, већина ортодоксне кукавице које се крију иза чопора, да су смјењиви, да од сваког човјека, од сваког политичара да има бољи, писменији и честитији, да не кажем храбрији.

  Значи, против власти си, то је за мене увијек било ОК, па и ја сам против власти читав живот, да је све ваљало, сигурно се Никола Лазаревић не би морално деградирао улазећи у ова говна звана политика, нити би ових 8-9 година трошио свој новац у борби за авангардну и пријеко потребну причу ЗЕЛЕНИХ, ја сам значи свјесно гинуо за нашу идеју и још нисам погинуо у својој борби и часној намјери, без обзира на крађу и подвале.

  То је Боро зато што нисам за другим ишао, нити другим помагао, него нудио искрену програмску сарадњу, баш зато што је искрена, никад нисам ни са ким ништа ни договорио, толико о искрености других у политици Српске.

  Ја теби као брат тврдим, тебе су Боро зајебали и искористили, ма колико ти био горд па то чак и сам себи порицао, све тврдећи да си ти био тога свјестан.

  Ниси Боро нажалост био свјестан момента и багре око тебе, ниси свјестан ни данас, мада си искусан и образован човјек.

  Боро, у жару борбе, жељи за осветом, све уздигнут лажном медијском популарношћу, заборавио си најважније, заборавио си да су и ови из СЗП некад били власт и да су ови моћни противници из власти око тебе имали своје људе.

  Размисли зашто сам још маја 2014 године писао овдје колумну „САВЕЗ ЗА (НЕ) ПРОМЈЕНЕ У СРПСКОЈ“, зашто нисам хтио без јасног пројекта као опозициона партија са њима ни тада, ни на задњим изборима?

  Сјети се свог коментара те 2014 године када сам напустао изборте иако смо овјерили учешће, сјети се шта си написао тада, написао си да сам сачувао програм и образ тим потезом, зар ти прелетачевићи после тих избора нису били наук, зар са истим да се у коло хваташ?

  Погледај Боро данас оне за које си „погинуо“, погледај прелетачевиће од 2014 и 2018 године, од репуличког, до локалног нивоа, погледај те некадашње „хероје у борби против ове власти“, хероје за које си ти гинуо и „погинуо“, а они издаше идеју, партијске пријатеље.

  Издаше народ који им је вјеровао, посташе посланици, успут највише медијски користећи честите и наивне људе као корисне идиоте, од свих, највише тебе и разне Његоше, па и несрећног Давора, све уступајући вам подмукло ГАРА ТВ и остале медије.

  Ево, 100% је тачна чињеница да си много задњих година својим писањем и дјеловањем кроз медије себи однемогао, а посљедично си тзв. опозицији, СЗП много, много помогао.

  Да се фудбалски изразим, улазио си годинама у шут главом, гдје други нису смјели ни ногом, што те онда Бореновић, или Вукота, па и Чавић, све као часног, школованог и храброг човјека који им је медијски немјерљиво помогао не ставише на листу, па да данас будеш 100% посланик, да не бринеш како ћеш прехранити дјецу, све док сами свој хљеб не зараде?
  Јесам ли у праву Бориславе?

  П.С. Ја ти савјетујем још једном као рођеном брату, одјеби невладиће, одјеби популисте и полтиканте, одмори један мјесец, изврши рекапитулацију, пречисти мозак и одмори душу, ПОДВУЦИ ЦРТУ и онда се јави да попричамо, да можда договоримо како да заједно на писмен и национално супер одговоран начин радимо на идеји и програму ЗЕЛЕНИХ, све у корист општег добра.

  Много ти још увијек Бориславе вриједиш, али више никоме тамо, све тако изваран, израубован и поштен, осим ЗЕЛЕНИМ, код нас ће Боро твоје перо бити убитачно,смири тензије, одмори и размисли добронамјерни човјече и уморни мој пријатељу.

  Поздрав

  1. Опет ми се ти, ничим изазван, обраћаш, и у уводу коментара пар увреда у покушају на мој рачун.
   Ја не спинујем, медији, таблоиди спинују одређене теме, вијести, својим мотивима вођени, ја само пишем свое мишљење.
   Особина неосварених људи јесте да на нежељено мишљење одговоре увредама, у реду, разумијем то, но покушај нешто из своје главе, мислим неку увреду, не мораш користити наметнуте пежоративне појмове типа „боту“ (и омиљена прозивка оних секташа ПзД упућена онима који мисле својом главом), моји коментари се могу свакако оквалификовати, никако ботовским, погледај значење појма, шта би то могло бити.
   Тако да имамо пар увреда у покушају, но само си се провалио, хоће то кад мислиш туђом главом.

 7. Khal Drogo 1. фебруара 2019. у 16:58
  Почех читати овај текст, добацих отприлике до 1/3, видим аутор брине за хијерархијом у полицији Српске, надлежностима, опасно зајогунио, познаје лик материју, барем се тако продаје, те погледам ко је аутор.
  Познато ми име и презиме, да није то онај лик из оне секте ПзД, један од идеолога те секте, онај ошинути (а неки опет веле да се само прави ошинутим, па ајд ти знај) блогер из Приједора.

  Ovako BOT komentira.Ja botove zovem supak,pa u daljem textu cu ga tako i oslovljavati.

  Pogledajte koje izraze upotrebljava, a nijednom nece spomenuti sta je i koje je profesije Borislav.Borislavovu karijeru Za njega je on samo bloger,luzdak,aktivista sekte PzD itd.

  Познато ми име и презиме, да није то онај лик из оне секте ПзД,

  Koje omalovazavanje,bahatost nicim potkovana…Jos supak pita Frontal sto uopste objavljuje njegove textove…

  Nemam volje dalje,FUJ…

 8. Кал,

  ја твоју луцидност цијеним, знам да вриједиш, иначе, погледај у мом коментару оно, то је твој СТАВ и тек после, или ботовска обавеза, значи, може бити и једно и друго.

  Твој сам коментар и увреду Борислава употребио да пошаљем десетак јасних порука.

  Знаш добро да ја не расправљам, нити сам имао намјеру да тебе увриједим, извини, али сам морао да реагујем на понижење човјека који је стварао ову државу, који је факултетски образован, морао сам да реагујем на увреду човјека који је много авангардних текстова објавио на више тема, све прије него је прије пар година ушао у отворени сукоб са службом у којој је радио, или ради као инспектор, не знам какав му је статус тренутно.

  Твој коментар сам искористио за поруке, а успут сам теби замјерио увреде према Бориславу, ако ништа, баш због твоје луцидности, такви не смију падати ниско и вријеђати на личној основи, чак иако је неко стварно болестан, то се не пише тако, има начина и начина.

  Исто сам у најбољој намјери Бориславу у брк скресао све грешке и успут показао образ стајући чврсто уз њега као доказаног патриоту.

  П.С.То што ја радим и како пишем, то се мој Кал код писмених и часних људи цијени и у жаргону каже; „свака част, овај човјек мисли својом главом, има добре намјере, осјећа вријеме у коме живимо, види далеко, национално одговорно размишља и понаша се, односно, зна знање и има муда“, или једноставно речено, овај човјек има СТАВ.

  То си ти пријатељу требао написати за мој коментар, или ништа не писати, никако спиновати глупостима да Ниџо мисли туђом главом, тачка.

  Поздрав