Лукач: Тужилаштво БиХ може разговарати са Додиком у Бањалуци или било гдје

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао да ће се МУП, у случају евентуалног захтјева Тужилаштва БиХ да предсједник Српске Милорад Додик да изјаву у вези са истрагом Павловић банке и прања новца, понашати у складу са законом. На питање новинара БН ТВ о изјави Додика да се у Сарајеву не осјећа сигурним и […]

понедељак, 22 фебруара, 2016 / 15:14

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао да ће се МУП, у случају евентуалног захтјева Тужилаштва БиХ да предсједник Српске Милорад Додик да изјаву у вези са истрагом Павловић банке и прања новца, понашати у складу са законом.

На питање новинара БН ТВ о изјави Додика да се у Сарајеву не осјећа сигурним и да изјаву Тужилаштву БиХ може дати само у Бањој Луци, Лукач није желио да коментарише, али је нагласио да је то Додиково право и да он зна шта ће урадити у том случају.

’’Министарство унутрашњих послова ће се понашати у складу са законом и испунићемо све оно што закон налаже у тим ситуацијама“, рекао је Лукач.

Лукач каже да тужилаштво БиХ, ако има потребу да разговара са предсједником Републике, по било ком питању, може то да уради и у Бањој Луци или на било ком другом мјесту.

’’Он није неко ко се крије, он је јавна личност, увијек доступан свима и мислим да се то може, ако буде било какве потребе, да се уради на сасвим нормалан начин, а у складу са законом“, изјавио је Лукац данас новинарима БН ТВ у Бањој Луци.