Лукач: Станић још није потписао

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да директор Агенције за остраге и заштиту /Сипа/ Перица Станић још није потписао Споразум о међусобном пружању помоћи и оперативној сарадњи. “То је питање за директора Сипе, с обзиром да је давао изјаве да ће да потпише. Тај споразум смо прихватили као приједлог Сипе и у […]

уторак, 22 децембра, 2015 / 17:40

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да директор Агенције за остраге и заштиту /Сипа/ Перица Станић још није потписао Споразум о међусобном пружању помоћи и оперативној сарадњи.

“То је питање за директора Сипе, с обзиром да је давао изјаве да ће да потпише. Тај споразум смо прихватили као приједлог Сипе и у потпуности нам одговара да међусобну сарадњу наставимо у коректном и професионалном односу”, рекао је Лукач новинарима у Бањалуци.

Лукач је напоменуо да је директор Полиције Републике Српске Гојко Васић потписао наведени споразум, а и да је Полиција Брчко дистрикта спремна да то учини, док се тренутно чека на потпис из федералног МУП-а.

Директор Полиције Републике Српске Гојко Васић потписао је 18. децембра Споразум о међусобном пружању помоћи и оперативној сарадњи и доставио га на потпис директору Сипе Перици Станићу.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, министар безбједности БиХ Драган Мектић, те директори Сипе Перица Станић и Полиције Републике Српске Гојко Васић договорили су 13. децембра, да се постојећи споразум о оперативној сарадњи и координацији доради и прецизно дефинише, те договори будућа сарадња у борби против тероризма.

Влада Српске 10. децембра прекинула је сарадњу са Сипом због хапшења и претреса на подручју општине Нови Град.0 КОМЕНТАРА