Лоше вијести из Фукушиме

ТОКИО – Техничари у јапанској нуклеарној електрани Фукушима – Даићи покушавају да стабилизују рад реактора бој 3 и упозоравају на могућност да се његове горивне шипке топе, пошто је дошло до квара на системима за хлађење, пренио је Би-Би-Си. Раније је дошло до експлозије у реактору број 3, а у суботу са радом је престао […]

понедељак, март 14, 2011 / 19:10

ТОКИО – Техничари у јапанској нуклеарној електрани Фукушима – Даићи покушавају да стабилизују рад реактора бој 3 и упозоравају на могућност да се његове горивне шипке топе, пошто је дошло до квара на системима за хлађење, пренио је Би-Би-Си.

Раније је дошло до експлозије у реактору број 3, а у суботу са радом је престао реактор број 1, након чега је из њега испуштена радиоактивна пара.

Токијска компанија за електричну енергију, која руководи електраном, тврди да су дебели зидови око језгра реактора нетакнути и умањује ризик од радијације.

Међутим, САД су саопштиле да су један од својих носача авиона повукле из тог подручја након што је регистрована нешто слабија радијација 160 километара од обале.

Агенција Кјодо јавила је да је данас дошло до пожара у близини једне од електрана у Фукушими, гдје се излила нафта из танкера.

Локалне власти саопштиле су да је пожар угашен послије три сата и да ватра није захватила танкер у којем се налазило 9.800 литара нафте.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *