Лос Анђелес: Сајам индустрије електронске забаве

Нове генерације игара за преносне уређаје и јефтинија 3Д технологија главне атракције Сајма индустрије електронске забаве у Лос Анђелесу. Нова верзија конзоле „Ви” (Wii) –„Ви-ју”У конзоле „Ексбокс 360” стиже ново, четврто поглавље игрице „Хало” – најавио је „Мајкрософт” на управо завршеном Сајму индустрије електронске забаве у Лос Анђелесу. Уз помоћ уграђене камере играч лако креира […]

четвртак, 23 јуна, 2011 / 15:52

Нове генерације игара за преносне уређаје и јефтинија 3Д технологија главне атракције Сајма индустрије електронске забаве у Лос Анђелесу.

Нова верзија конзоле „Ви” (Wii) –„Ви-ју”У конзоле „Ексбокс 360” стиже ново, четврто поглавље игрице „Хало” – најавио је „Мајкрософт” на управо завршеном Сајму индустрије електронске забаве у Лос Анђелесу. Уз помоћ уграђене камере играч лако креира копију сопствене личности – такозвани „аватар” – који постаје његово друго ја, опонашајући покрете играча.

„У овом тренутку игрице никада нису биле разноликије, у смислу колико људи их игра на разним платформама. Али сматрам да су телевизори још увек централни за приватну забаву па желимо да осигурамо да имамо добре игрице за ту платформу”, каже Филип Спенсер, представник утицајне компаније „Мајкрософт”.

Овај гигант електронике најављује да ће „Ексбокс 360” добити побољшане кинект камере, укључујући препознавање говорних команди, претраживање Интернета, као и играње игрица као што је „Mass Effect 3” у тандему са традиционалним контролерима.

Јапанска фирма „Сони” приказала је у Лос Анђелесу нову генерацију портабл машина за игрице названу „Плејстејшн вита”. Играчи ће бити у вези преко мобилне телефонске мреже или преко вај-фај чворишта, а користиће и ГПС технологију за сналажење у простору. Преносна конзола има камеру спреда и позади, екран – али и полеђину – осетљиве на додир и два мала џојстика. Преко Интернета играч ће моћи да игра са сваким ко има „плејстејшн 3”, ако се укључи у плејстејшн мрежу на Интернету. Извршни потпредседник „Сонија” Казуо Хираи, каже да компанија жели што пре да унесе тродимензионалну слику у своје игрице.

„Представићемо ускоро 3Д монитор за плејстејшн како бисмо купцима омогућили јефтин приступ тој технологији јер сматрамо да је једна од препрека цена 3Д телевизора на тржишту”, најављује Хираи.

„Нинтендо” је приказао нову верзију конзоле „Ви” (Wii) названу „Ви-ју”, која емитује видео сигнал високе резолуције који могу да репродукују и обични телевизори. Уређај има дирекциону платформу, микрофон, два аналогна џојстика, звучнике и камеру изнад екрана за видео телефонске разговоре.

Нова конзола најављена је после две године непрестаног смањења интересовања за „Ви”, иако се та „Нинтендова” конзола и даље боље продаје него „Мајкрософтов” производ „Ексбокс 360” и „Сонијев”чувени„Плејстејшн 3”.Лос Анђелес: Сајам индустрије електронске забаве!

Нове генерације игара за преносне уређаје и јефтинија 3Д технологија главне атракције Сајма индустрије електронске забаве у Лос Анђелесу.

четвртак, 23 јуна, 2011 / 15:50

Нове генерације игара за преносне уређаје и јефтинија 3Д технологија главне атракције Сајма индустрије електронске забаве у Лос Анђелесу. Continue reading "Лос Анђелес: Сајам индустрије електронске забаве!"