Локалпатриотско министарство: Колу српских сестара 70.000, Ефбиховцима 280.000 КМ

Министарство управе и локалне самоуправе расписало је Јавни позив за додјелу средстава гранта за суфинансирање пројеката и програма хуманитарних организација: хуманитарних друштава "Коло српских сестара, добротворних друштава"Мерхамет" у Републици Српској и удружења и организација цивилних жртава рата Бошњака и Хрвата.

среда, 24 јула, 2019 / 14:57

У ове сврхе из буџета Министарства управе и локалне самоуправе ће бити издвојено 350.000 КМ и то: Колу српских сестара 70.000 КМ, "Мерхаметима" 130.000 КМ и цивилним жртвама рата Бошњака и Хрвата 150.000 КМ.

Приликом разматрања поднесених захтјева вредноваће се услуга односно јавно добро које ће остати заједници и грађанима након завршетка пројеката наведених организација и удружења.

Јавни позив је отворен од 22.07.2019 до 06.08.2019. године и објављен је на сајту ресорног министарства ( ЈАВНИ ПОЗИВИ 2019. године).21 КОМЕНТАРА

 1. Тек понекад погледам одем на фронтал , а нисам ни примјећивао нешто посебно код Ороза .
  Али сада ме зачудило то што је он код уредника овог портала примијетио фашизам.Додуше,он је нешто мањи него у доба Караџића.
  У чему се огледао Караџићев фашизам ? Осим ако Ороз не мисли да је фашизам и то што је Караџић први јавно заговарао враћање ћирилице српском народу. Био сам на његовим митинзима и никад нијесам чуо да је рекао нешто што подсјећа на фашизам. Он није заговарао разбијање БиХ, него је једном приликом рекао овако : онако како се Хрвати буду односили према Србима у Жепчу, тако ће се Срби односити према Хрватима тамо гдје су они већина. А ја бих данас рекао : колико ћирилице у Сарајеву и Мостару, толико латинице у Бањој Луци. Али Орозу смета и то што се Фронатал усудио да примијети како је Коло српских сестра добило много мање новца него аналогно друштво у ФБиХ. Да није и само то Коло српски фашизам.
  Нимало ме не чуди Осман, него ме много чуди Ороз. Где ће му душа када блати човека који ће струнути у туђим казаматима само зато што се усудио да стане испред свог народа.

  1. “Нимало ме не чуди Осман, него ме много чуди Ороз.“

   Нисам ја овог кретена Семберца доводио на телевизију него зна се ко. Па јебо те и Семберац и Караџић у буљу, зар те није ни мало стид кад погледаш и послушаш шта овај кретен пјева и зар те није стид да то ради у часној униформи српског војника?
   И то све на државној српској телевизији ономад.

   Гори си кретен од Семберца…

  2. “Али Орозу смета и то што се Фронатал усудио да примијети како је Коло српских сестра добило много мање новца него аналогно друштво у ФБиХ.“

   Ало кретен, у чему је проблем ако српско удружење ове године добије мање од муслиманског? Лани сигурно није било тако. Да не причам о другим министарствима?

   Па пичка вам материна, једни ме оптужујете да сам против Бошњака, други да сам за Њих, а ја ствари само гледам са људске стране.

   Кад се појави нако балинче са провокацијама, ја му експресно јебем и нану и нену, а не штедим ни вас српске кретене.

  1. Шта је Гњурац?

   Проблем је што сам ја поставио линкове, а није проблем што такви кретени нису силазили са тв екрана неколике године.

   Данас главни медијски промотер добрих односа Бошњака и Срба, власник најпознатијег бошњачког портала у РС је почео стварати медијску кућу са Семберцем и сличнима. И сад ја треба да се стидим да поставим линк, а не он и слични који су то снимали, стављали на телевизије, заглупљивали и тровали сопствени народ.

   Нисам ја као Слободан Васковић да се иживљавам над заробљеним муслиманом у Сребреници, а да данас пишем да је тамо био геноцид. У којем наравно није учестовао Васковић него Симо и Додик.
   Васковић и СДС су данас омиљенији у Сарајеву сто пута и од мене и од Додика, али и то говори каква су сарајстанци говна.

  2. Још ћу их поставити само немам тренутно времена.

   А посебно ме интересује што то тебе плаше ти линкови?

   Српска пропаганда у рату је било нешто најпримитивније што се могло видјети у историји.
   Да су нам највећи непријатељи водили пропаганду боље би прошли на том пољу.

   И данас плаћамо данак тим пропагандним недјелима.

   И да ствар буде још гора, на чело борбе против тог примитивизма су се ставили главни актери и творци те пропаганде.

 2. На другим порталима нисам видјео оволики простаклук и вријеђање коментатора. Ако сам добро примијетио нема тога ни овдје много, осим код Ороза. Ничим га нисам увриједио ,а он се разгоропадио кад није могао да одговори на питање у чему се огледао фашизам у Републици Српској у време Караџића.
  Ако уредници ФРОНТАЛА неће да обришу овакве увредљиве Орозове коментаре, они тиме показују потпуно непоштовање према људима који својим коментарима доприносе значају тог портала.

  1. Ма немој!

   Ороз када етикетира то не ради по националном кључу.

   Свака пјесма у којој се велича рушење вјерских објеката је фашистичка.

 3. Видиш међеде зашто сам рекао да не линкујеш такве ствари, сад се задњим коментаром тек у говна уваљујеш.

  Немој даље о овоме, нити на овај начин бранити Српску, отићи ће прича предалеко, фатај се ти спиноване приче о савјету министара на другом посту, тачка.

  1. Simka je na ovom portalu nesto kao predstavnik za stampu pozicije.Svaka „njegova“ i ma svoje zasto.

   Ja bi prije rekao da su pod stresom
   zbog Mirkove najave formiranja SM bez SNSD-a.

   Pomalo ide u pravcu uvlacenja SDA.Bakirovcima i Sda nije prvi put da ih vade kad upadnu u govna do guse.Zadnji je primjer u Prijedoru.

  2. Де ти нама рекни на који начин Мирсо може добити подршку Предједништва БиХ, затим подршку Дома народа гдје Додик држи 4/5. И на крају како обезбиједити Бореновића. И на крају како ћете услов за МАП који постављате Тегелтији, сервирати Мирси?

   Хехехе…

 4. Симо П. Ороз 27. јула 2019. у 09:20
  Де ти нама рекни на који начин Мирсо може добити подршку Предједништва БиХ, затим подршку Дома народа гдје Додик држи 4/5.

  Upravo si sam sebi odgovorio.

  Kad Dodik nesto hoce ili mu VI nametnete sve je moguce.

  Recimo pusti SDS grlom u jagode,nakon godinu, ponovo ih napadne da su izdajice…I vuk sit i ovce na broju.Dobije i sljedece izbore.BIH u NATO-u i svima dobro

 5. Овдје је Симо Ороз поменуо данашњи српски фашизам, који је , по њему, ипак мањи од оног из времена Радована Караџића. А када га је неко упитао у чему се огледа српски фашизам, умјесто одговора услиједило је најпримитивније вређање. За дивно чудо, таква вређања дозвољава уредништво овог портала.

  Али, треба имати разумијевања за Ороза , јер блаћење Срба од самих себе није од јуче . Тако се власт у Србији поносила оним тужиоцем Вукчевићем који је гонио злочинце из редова српског народа, а ћутала је када нико није одговарао за тузланску и сарајевску војну колону.
  Често се за овакве ствари оптужују комунисти , јер су испрали мозак Србима. Али погледајмо шта је још 1904.г. писао Стеван Сремац поводом писања „реалне “ историје српског народа од стране Илариона Руварца :

  „Зашто он не руши мађарске и хрватске традиције и народне светиње ? У њиховим историјама има много више извртања и измишљотина него у нашој. Али он хоће да нас заједа, пакосна калуђерчина !
  Када би се нашао какав документ да је цар Душан био Циганин, ја бих га поцепао у парампарчад и спалио да му се не зна и ни трага ни гласа , а Руварац би га с највећом насладом штампао – у Гласу Академије !
  Зато што је Академија ( САНУ) иста и данас, морамо бранити ћирилицу од титулираних и добро стимулисаних академика од народне цркавице !
  Ево видимо на овом порталу да се Српски интерес не смије ни поменути, а камоли заступати. Иако је иступ ФРОНТАЛА био веома благ, дочекан је на нож и највеће увреде.

  1. Велумире,

   Ако се слажеш да је дефиниција дијела фашизма сатирање вјере, културе и обичаја једног народа онда ћемо се лако сложити да званична политика која жели да носи антифашистичку етикету не смије себи дозволити никакво величање тих недјела, као што је јавно емитовање идиотских пјесама.

   Да је стање боље свједочи да је Мирсо најпопуларнији Србин у шехеру, а некад се пјевало:

   „Шаровићу не дај Радована,
   К’о шти Ђинђић даде Слободана“