Логораши очекују доказивање карактера рата у БиХ

Савез логораша Републике Српске очекује да ће коначно бити доказан карактер рата у БиХ и да неће остати усамљен примјер Норвеше, чија је државна телевизија ових дана емитовала документарне филмове у којима је Армија БиХ приказана као агресор у рату у БиХ. У саопштењу из Савеза логораша РС изражена је нада да ће државе, чији […]

петак, мај 6, 2011 / 14:57

Савез логораша Републике Српске очекује да ће коначно бити доказан карактер рата у БиХ и да неће остати усамљен примјер Норвеше, чија је државна телевизија ових дана емитовала документарне филмове у којима је Армија БиХ приказана као агресор у рату у БиХ.

У саопштењу из Савеза логораша РС изражена је нада да ће државе, чији су представници током посљедњег рата били у БиХ проговорити о свему што су видјели и кренути стопама Норвешке.

Савез логораша РС напомиње да су се управо кадрови о звјерствима муџахедина из њиховог филма приказани у документарцима на Норвешкој државној телевизији – НРК и поручује да ће наставити да се бори за истину о ратном страдању у БиХ.

У намјери да свијету прикаже истину о ратним дешавањима у БиХ, не желећи да минимизира било чије жртве, Савез логораша РС је до сада снимио 16 документарних филмова који говоре о страдању Срба и злочинима такозване Армије БиХ, посебно крвавим пировима муџахедина из афро-азијских земаља који су дјеловали под командом те исте "армије" и крвавили руке одсијецајући српске главе.

Документарни филм "Град који се морао жртвовати", аутора Олеа Флијума, говори о Сребреници и у њему се Срби приказују као жртве, а за све што се тамо дешавало директно се оптужује тадашњи предсједник БиХ Алија Изетбеговић који је прихватио понуду бившег америчког предсједника Била Клинтона да ће Нато напасти српске циљеве ако жртвује 5 000 људи у Сребреници, истиче се у саопштењу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *