Логораши: Инцко је превршио мјеру!

Савез логораша Републике Српске (РС) сматра да је посљедњим изјавама о одлуци Владе да издвоји новац за Фондацију за пружање правне помоћи осумњиченима за ратне злочине пред Хашким трибуналом и санкцијама за предсједника Српске Милорада Додика високи представник у БиХ Валентин Инцко превршио мјеру, те да би његовом цинизму требало да дође крај. У саопштењу […]

петак, 10 јуна, 2011 / 13:25

Савез логораша Републике Српске (РС) сматра да је посљедњим изјавама о одлуци Владе да издвоји новац за Фондацију за пружање правне помоћи осумњиченима за ратне злочине пред Хашким трибуналом и санкцијама за предсједника Српске Милорада Додика високи представник у БиХ Валентин Инцко превршио мјеру, те да би његовом цинизму требало да дође крај.

У саопштењу Савеза логораша наводи се да се високи представник поново огласио дијелећи лекције Србима у РС, а "не назва Ејупа Ганића злочинцем и нису га забрињавале паре дате Енглезима у виду кауције за његово ослобађање".

Логораши Српске напомињу да високи представник није реаговао у негативном смислу ни о хапшењу генерала Јована Дивјака у Аустрији, "већ је говорио како ће и сам посредовати да се Дивјак пусти на слободу".

"Господине Инцко, стадосте и овај пут иза `мирољубиве бошњачке заједнице у БиХ`. Свака Вам част. Ми српски логораши најбоље смо на властитим плећима осјетили њихову мирољубивост у 536 логора за Србе на простору ФБиХ. Захваљујући њиховој мирољубивости огроман број Срба из логора те `мирољубиве заједнице` никада није изишао жив и не зна им се за кости, а средства која ће Влада Српске уложити у одбрану генерала Младића су средства пореских обавезника Српске, а никако мајки Сребренице јер су се оне одавно `преселиле` у Сарајево и Српска од њих нема нити марке користи", наводи се у саопштењу.

Из Савеза логораша РС Инцка позивају да престане вршити притиске на предсједника РС Милорада Додика истичући да су га грађани Српске на ову функцију изабрали огромном већином гласова те поручујући му да "не размишља о Додиковој смјени јер му то неће дозволити српски народ".

Високи представник у БиХ Валентин Инцко изјавио је да "дубоко жали" због одлуке Владе Српске да помогне у финансирању одбране генерала Ратка Младића, јер је ријеч о новцу пореских обвезника, а то је новац и мајки Сребренице.

Влада Српске планирала је 100 000 марака за успостављање фондације за помоћ одбрани оптужених у Хашком трибуналу.0 КОМЕНТАРА

 1. Naravno, ali na srpskom:
  ŽIVIO MLADIĆ!!!!!!!!!!!!!
  Njemci kao narod veličaju hitlera.Snimaju o njemu filmove, imaju svi Mein kampf u kućama, veličaju ga.
  Bio sam dosta u njemačkoj,imam prijatelje nijemce.
  Samo oni na funkcijama to ne smiju javno da iznesu.
  Takvi su i hrvati.Vole svoga antu, pjevaju sa tompsonom o njemu, nose javno UUUUU, samo muslimani drhte kao prut od svoje prošlosti.

Оставите одговор