Људска права: Оптужбе Пјонгјанга убједљиве као и Вашингтонове

Власти Сјеверне Кореје осудиле су данас САД да „флагрантно крше људска права“, јавила је сјевернокорејска агенција КЦНА.

среда, јануар 31, 2018 / 15:46

Сјеверна Кореја је објавила свој годишњи извјештај на енглеском о људским правима у тренутку када је амерички предсједник почињао говор у Конгресу у коме је осудио нуклеарни програм Пјонгјанга.

И Вашингтон објављује годишњи извјештај о људским правима у којем је Сјеверна Кореја такође на мети критика.

„САД које се представљају као чувари демократије и шампиони у поштовању људских права подстичу кршење тих права и никада неће моћи да сакрију свој прави идентитет флагрантних кршитеља људских права“, наводи се у извјештају у којем се помињу расна дискриминација и мизантропија као „озбиљне болести америчког друштва“ које су додатно појачане доласком Доналда Трампа на власти.

С друге стране, одбор УН пренио је 2014. да и Сјеверна Кореја озбиљно крши људска права. Истражитељи УН су извјештај направили на основу свједочења оних који су побјегли из Сјеверне Кореје, у којима се наводе мреже кампова за затворенике и случајеви мучења осуђеника. Сјеверна Кореја је тада навела да је извјештај дио „измишљотине“ САД и њених савезника.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *