Љубоморни не мирују: Ухапшен велики љубавник Шмитран

Припадници ЦЈБ Бања Лука, послије двомјесечне истраге, ухапсили су јутрос бившег начелника Одјељења за борачко-инвалидску заштиту Aдминистративне службе града, Милоша Шмитрана, сазнаје "Глас Српске”. Истрагу против Шмитрана покренуло је Окружно тужилаштво Бања Лука. Одјељење за привредни криминалитет ЦЈБ контролисало је и прикупило доказе о начину богаћења Шмитрана док је био начелник Одјељења за борачко-инвалидску заштиту. […]

понедељак, март 11, 2013 / 12:31

Припадници ЦЈБ Бања Лука, послије двомјесечне истраге, ухапсили су јутрос бившег начелника Одјељења за борачко-инвалидску заштиту Aдминистративне службе града, Милоша Шмитрана, сазнаје "Глас Српске”.

Истрагу против Шмитрана покренуло је Окружно тужилаштво Бања Лука.

Одјељење за привредни криминалитет ЦЈБ контролисало је и прикупило доказе о начину богаћења Шмитрана док је био начелник Одјељења за борачко-инвалидску заштиту.

Портпарол тужилаштва Маја Ђаковић Видовић каже да се Шмитрану на терет ставља да је незаконито делио једнократне новчане помоћи чиме је Град Бања Лука оштетио за 480.000 марака. Осим тога осумњичен је и за примање мита у износу од 7.500 марака.

Полиција је Шмитрана саслушала 20. фебруара, у вези са начином стицања некретнина, првенствено осам станова, у вријеме његовог дванаестогодишњег мандата на тој функцији, те за злоупотребу положаја.

У име народа, други дио филма

Супруге демобилисаних и погинулих бораца свједочиле су да им је изотала помоћ, коју су према закону требале да добију након што су одбиле неморалне Шмитранове захтјеве.Било је међутим и оних које су на то пристајале и по том основу добијале по десетине хиљада марака.

Шмитран је у медијима за себе говорио да је "велики и неодољив љубавник" и да "зна са женама" и тврдио да ниједну "од љубавница ничим није условљавао".

На питање да ли је тачно да је за вријеме радног времена и по неколико љубавница дневно одводио у свој стан у Церској 55, Шмитран је прије два мјесеца потврдио слиједећим ријечима.

“Наравно да је било и ту, али и свуда гдје год сам имао слободног простора. И у међувремену, кад неко изађе. Нормално да ћу искористити своју ситуацију. Тачно је да сам дневно знао промијенити по три љубавнице. Природа ми је дала капацитет, надареност, дала ми је више шарма него љепоте и стаса. Својим шармом могу да освојим сваку жену”, казао је Шмитран недавно за “Глас Српске”.

Казао је још и да је "успјешан човјек у сваком погледу" и да "није просјечан" и да зато и "има неки статус".

“Али добијање смјештаја или помоћи путем Одјељења нисам условљавао сексом. Не бавим се тим питањима. Ми имамо свој стамбени фонд којим се бави стамбено-комунална и комисија за додјелу станова”, тврдио је Шмитран и позивао оне који су тврдили да је добијање помоћи условљавао неморалним понудама да му се јаве са аргументима.

Шмитран је власник осам станова у Бања Луци.Од тога, шест станова стекао је за вријеме три мандата на челу Одјељења за борачко-инвалидску заштиту. Један, кадровски, је добио од града, а пет је купио.0 КОМЕНТАРА

 1. Одузети имовину, јашта- па онда аукција затвореног типа и то лијепо подијелити између Шмитијевих (бивших..) колега за симболичне суме B-) Мајку вам лоповску, ко вас не зна златом би вас платио.. 😀 Што каже „Чојече-Знам“, да раја мало правде осјети.. ко фол.. 🙂 А овај панглу се некоме евидентно замјерио, плус превише се курчио- па им је баш згодно налетио као курбан-ован.. Један Шмити оде- оста нам још 35 хиљада истих или горих.. 😛

 2. elep81, 11.03.2013. 18:30:44

  Mислио си на ову сцену:

  http://www.youtube.com/watch?v=f51sUaTbRcg

  Не могу му опростити што им је набио комплексе инфериорности. 😉

  Хапшење је свакако оправдано, ако ће наставити са онима који су узели знатно више од друга Шмитрана. Истражују ли дјела бившег Зградоначелника? Можда друг Шмитран има више информација, мада он припада Зградољуб струји, а ово је акција друге струје.

 3. Обрачун унутар СНСД-овских струја сада је више него очигледан. Живо ме интересује каква ли је сад фрка међу члановима Партије, којој се струји приклонити, колико кошта ћутање и има ли ико “cojones“ па да мисли и каже другачије?! Што се Шмитрана тиче, биће већ виђен сценарио – тресла се гора, родило се ништ’! 😉 Недостатак доказа и у складу са законом – нове српске заповијести!

 4. Шмитран је много озбиљнији проблем него што се жели представити.
  Он је само мањи појавни облик изопаченог и болесног друштва, а понајприје власти, било које.
  С обзиром да је 12г радио то што је радио, те да га за толико времена нико није као таквог препознао, закључак није тешко извести.
  Наравно, јасно је ко дан да он није ни сада „пао“ захваљујући честитости власти која брине о народу, држави, закону, реду…
  Наша криза у било ком погледу,а посебно морална, ни изблиза није толико узрокована неким страним утицајем,и којекаквим глобалистичким срањима, колико нашим домаћим срањима.x-(

 5. Пре(ковише) потентан балкан-бој што некад смрђаше на зној и шљивку, а сада на конфекцијска одијела (која се никад не перу јербо су од умјетне свиле) и јефтинији виски, прије би уздигнуте главе стао под вјешала него сакрио своје сексуалне изнуде. Зна чо’ек са женама.
  Као и наш некадашњи први борац Српске, фарбанога брка,велики љубитељ аудија којем ауди и није нешто ако нема ротације, уморан је од овог секса и он би да се повуче. Доста је… Ђаволу мало било! Осам станова, еј!???
  То је нешто!
  У затвор наравно неће јер ми затвора и немамо, а и оно што имамо није вриједно имена затвора док год се овакви кркани по изласку из истих не почешу по позадини и потраже маст против хемороида.

Оставите одговор