Љубојевић се бранио ћутањем

Бивши директор „Шума Републике Српске“ Срђан Љубојевић искористио је право да не износи одбрану на сумњу за коју га терети Специјално тужилаштво, изјавио је данас Дарко Илић, шеф Одјељења за истраге овог тужилаштва. Љубојевић је у сриједу лишен слободе због сумње да је примао мито, а данас је предат у надлежност Окружног суда Бањалука уз […]

четвртак, 16 августа, 2012 / 17:45

Бивши директор „Шума Републике Српске“ Срђан Љубојевић искористио је право да не износи одбрану на сумњу за коју га терети Специјално тужилаштво, изјавио је данас Дарко Илић, шеф Одјељења за истраге овог тужилаштва.

Љубојевић је у сриједу лишен слободе због сумње да је примао мито, а данас је предат у надлежност Окружног суда Бањалука уз приједлог за одређивање притвора.

Илић је изнио детаље акције у којој је Љубојевић ухапшен.

Према његовим ријечима, Љубојевић је као директор јавног предузећа „Шуме РС“ одбијао да донесе налог за исплату дуга од 140.000 КМ према приватној фирми, захтијевајући од овлаштених представника те фирме мито од 10.000 КМ.

Из Специјалног тужилаштва нису именовали фирму о којој је ријеч.

Шеф Одјељења за истраге Специјалног тужилаштва је најавио да ће у наредном периоду врло интензивно, у сарадњи са МУП-ом Српске, радити на планском провођењу мјера за сузбијање корупције и коруптивног понашања у Републици Српској.

Илић је позвао све који имају било каква сазнања о корупцији у Републици Српској да се обрате Специјалном тужилаштву и МУП-у Српске.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *