Љубиша Петровић позвао све одборнике и странке на консултације

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић је упутио позив на разговор свим новоизабраним одборницима у Скупштини Града Бијељина, као и руководиоцима градских одбора свих странака које имају представнике у локалном парламенту.

понедељак, 4 јануара, 2021 / 14:55

Састанци са одборницима и представницима политичких странака ће започети данас поподне, а биће завршени сутра. Циљ разговора је усаглашавање принципа за одржавање конститутивне сједнице, као и нормално функционисање Скупштине Града Бијељина, у складу са законским прописима.

– Законска обавеза Предсједника Скупштине Града Бијељина је да сазове конститутивну сједницу до 15. јануара, а крајњи рок за њено одржавање је 15 дана од дана сазивања. Обавеза свих нас је да испоштујемо те рокове. – додао је Петровић.

Градоначелник Петровић жели да разговори протекну у коректној атмосфери, као и да њихови резултати буду у складу са интересима народа и законским нормама. Истиче и да је његова политика инклузивна и морална и да је отворен за све приједлоге и договоре који су у интересу грађана Бијељине, те да не треба прејудицирати резултате разговора.

– Такође, интензивно радимо на контроли располагања ресурсима Градске управе и јавних установа, попут кориштења службених аутомобила и телефона, репрезентације и осталих трошкова. Радимо на коначном пресјеку затеченог стања и у наредних неколико дана ћемо обратити посебну пажњу на досадашњу ефикасност и резултате рада. Санкционисаћемо свако неодговорно, нерационално и несавјесно кориштење народне имовине, а спремни смо и да наградимо оне који су добро и вриједно радили. – нагласио је Петровић.

Градоначелник Петровић је додао и да ће, у складу са традицијом, на Бадњи дан, 6. јануара 2020. год., бити организовано налагање бадњака испред главне зграде Градске управе, уз присуство и саслужење свештенства Српске православне цркве. Јавност ће о детаљима овог догађаја бити благовремено обавијештена.