dysko

Љети на Хаити

Многи су додјелу помоћи Владе РС Хаитију доживјели као једење колача, јер нема хљеба.

четвртак, јануар 21, 2010 / 17:27

Као, засеирила је системска опозиција из ФБиХ: "сад је Додик спао најниже, нема благе везе куд удара". Е! Без "У". Помажу Хаитију! А нама нула бодова? И сад треба серија оних тв-репортажа о социјалама. Код нас је у томе предњачила АТВ, па је Влатко Вукотић на крају добио и награду.

Мислим да је зекат од 100.000 КМ Влади Хаитија, најпаметнији финансијски и спољнополитички потез, који је актуелна Влада РС повукла икада. Крајње је папачки да РС није дала барем милион! Кад Циганка масла има, и по гузици се маже. Чешка (без Словачке) дала једва 290.000 долара. А могло се писати како је тамо неки ентитет послао више. Сви би питали на добротворним пијанкама: Гдје је та РС?

Хришћански гледано, прилог сиротиње се рачуна више. Зато најбоље да је Влада РС дала 3.200.000 КМ. То је таман онолико, колико је бачено на БЛИФФ, Св.Георгија и Турнеју. На страну Ленијев и Бренин бакшиш. Промоција РС, у односу ефекат – улагање, много је већа на Хаитију. Ако ништа, помажемо због истог зла какво је искусила и престоница РС. Није рафинг, него земљотрес…

Пита ме јуче један: Колико је порастао скор жртава на Хаитију? Отприлике колико и број посјетилаца Фронтала од редизајна, кажем ја црно; у свијетлој визији како ће нам улагања ИРБ (ни по бабу, ни по синовима), омогућити да "љето проведемо међу пријатељима" на Хаитију.

Они, барем, још увијек нијесу признали Косово.

НАПОМЕНА:

Такође, као и претходна колумна Војна хунта, предвиђена за објаву у Еуроблицу, по њиховом сопственом приједлогу. Како уредништву текст није одговарао ни у другом покушају, од покушаја се одустало.Оставите одговор