Љајић: Муфтија је експеримент за случај БиХ

Предсједник Социјалдемократске партије Србије Расим Љајић оцијенио је да поглавар Исламске заједнице БиХ Мустафа Церић користи муфтију санџачког Муамера Зукорлића за експеримент политичког ангажмана Исламске заједнице у Санџаку како би видио да ли тај експеримент може да успије сутра у БиХ. Љајић је нагласио да је Зукорлић потпуно изолован и сам против свих, без подршке […]

понедељак, октобар 3, 2011 / 07:05

Предсједник Социјалдемократске партије Србије Расим Љајић оцијенио је да поглавар Исламске заједнице БиХ Мустафа Церић користи муфтију санџачког Муамера Зукорлића за експеримент политичког ангажмана Исламске заједнице у Санџаку како би видио да ли тај експеримент може да успије сутра у БиХ.

Љајић је нагласио да је Зукорлић потпуно изолован и сам против свих, без подршке политичког Сарајева и Истамбула.

"Једина подршка долази од реиса Церића. Поштујући пре свега функцију, не желим ништа лоше да кажем, осим што мислим да Церић користи Зукорлића за један експеримент у Санџаку, експеримент политичког ангажмана Исламске заједнице", нагласио је Љајић.

Према његовом мишљењу, Зукорлић хоће власт и Исламску заједницу је претворио у политичку странку.

"Њему је ахмедија постала тесна. Њега вера више не занима", истакао је Љајић за сарајевско "Ослобођење".

Он је додао да је декларација Бошњачког сабора у Новом Пазару политичко-пропагандни акт, а у недостатку стварног напретка људи окупљени око Зукорлића одлучили су да производе перманенту кризу.

Љајић је подсјетио да је идеја о бошњачкој аутономији Санџака у Србији и Црној Гори афирмисана 90-тих година, али да се у пракси показала као немогућа.Оставите одговор