Ливно: Само двије године затвора за силовање старице

Кантонални суд у Ливну осудио је на двије године затвора Вјекослава Котарца (41) из Оргуза, општина Ливно, због силовање старице у новембру прошле године. Према информацији из Суда, пресуда је изречена без усменог образложења. Кантонално Тужилаштво најавило је жалбу на ову неправоснажну пресуду Кантоналног суда, јер сматра да је казна изненађујуће блага. Оптужница терети Котарца […]

четвртак, 15 септембра, 2011 / 11:37

Кантонални суд у Ливну осудио је на двије године затвора Вјекослава Котарца (41) из Оргуза, општина Ливно, због силовање старице у новембру прошле године.

Према информацији из Суда, пресуда је изречена без усменог образложења.

Кантонално Тужилаштво најавило је жалбу на ову неправоснажну пресуду Кантоналног суда, јер сматра да је казна изненађујуће блага.

Оптужница терети Котарца да је у ноћи између 12. и 13. новембра прошле године у ливањском селу Пролог брутално, вишеструко и на крајње груб начин силовао Ану Врсеља /73/, у њеној кући у коју је насилно ушао, а затим се све до јутра над немоћном старицом звјерски иживљавао.

Казна Которцу мања од најниже предвиђене законом за доказано брутално силовање старице, изречена човјеку који је већ готово пола живота провео у затворима у БиХ и Хрватској.

За кривично дјело силовања Кривичним законом Федерације БиХ предвиђена је најмања казна од три до највише 15 година затвора.

Котарац је 14. новембра 2010. године ухапшен и од тада се налази у притвору, а како ће му у изречену казну затвора бити урачунато вријеме проведено у притвору, на слободи би се могао наћи за непуних 15 мјесеци. /кра