Ливне: Баш су се добро договорили Додик и Ештонова

Шеф представништва Републике Српске у Израелу Арие Ливне изјавио је да је вјеровао да ће "референдумска криза" бити ријешена позитивно по РС, али да није очекивао да ће договор предсједника РС Милорада Додика и Кетрин Ештон бити тако добар. Ливне, који је и савјетник предсједника РС Милорада Додика, навео је да је Бања Лука постигла […]

четвртак, 19 маја, 2011 / 10:37

Шеф представништва Републике Српске у Израелу Арие Ливне изјавио је да је вјеровао да ће "референдумска криза" бити ријешена позитивно по РС, али да није очекивао да ће договор предсједника РС Милорада Додика и Кетрин Ештон бити тако добар.

Ливне, који је и савјетник предсједника РС Милорада Додика, навео је да је Бања Лука постигла несумњив дипломатски успјех и назвао глупостима тврдње опозиције да је ријеч о капитулацији и издаји.

"Не постоје ријечи да се опише како је велики успјех долазак високе представнице ЕУ за спољну политику и безбједност у Бању Луку. То није успјех само због тога што ће бити отворен дијалог о реформи правосуђа, већ и због чињенице да је РС потврђена као важан фактор са којима треба разговарати", рекао је Ливне за "Прес РС".

Он је истакао и велики значај посјете министра спољних послова Израела Авигдора Либермана Републици Српској, што се "биљежи" и у Америци и Бриселу.

"У његовој пратњи било је шест људи који су врло важни у израелској привреди и они су заинтересовани за привредне пројекте. Занимају их риба, јаја, шљиве у великим количинама. То је пријатељска посјета, а не дипломатска и донијеће добре резултате и побољшање привредних односа између Израела и РС", оцијенио је Ливне.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор