Линтина иницијатива: Косово у Ефбиху и Српска листа

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта сматра да стратешки циљ свих српских политичких партија мора да буде опстанак Срба у Федерацији БиХ /ФБиХ/ и борба за његова национална и људска права, због чега је од кључне важности да буде формирана коалиција свих српских странка под називом „Српска листа“.

субота, јун 9, 2018 / 18:40

„Само јединственим наступом свих српских партија на предстојећим изборима за скупштине кантона и Представнички дом Парламента Федерације БиХ могуће је да Срби изаберу што више легитимних и истинских представника у ФБиХ који ће се активно борити за опстанак свог народа и његова права“, поручио је Линта у писаној изјави за медије.

Линта је напоменуо да је овакав став изнио у сриједу, 6. јуна, у Бањалуци заједно са представницима дијела политичких партија из Републике Српске на радном састанку о теми договора око учешћа на општим изборима 7. октобра у Федерацији БиХ.

Он је тада посебно нагласио да све српске политичке партије које имају своје одборе у Федерацији БиХ треба да потпишу коалициони споразум и на тај начин формирају српску листу.

Линта је предложио да се на сљедећи састанак, осим представника српских партија који су били на првом састанку, позову и високи представници других српских партија СДС-а, ПДП-а, НДП-а, Српске напредне странке.

Према његовим ријечима, састанку су присуствовали представници СНСД-а, СП-а, ДНС-а, Завичајних социјалдемократа из Ливањског кантона и Српске демократске странке из Грахова.

Линта је подсјетио да је 23. маја послао отворено писмо предсједницима српских политичких партија у Републици Српској са апелом да се формира заједничка српска листа свих српских партија који имају своје одборе у Федерацији БиХ.3 КОМЕНТАРА

 1. Жао ми је што не идемо на изборе у Федерацији, али ће зелени снажно у кампањи подржати ову иницијативу.

  Лично мислим да се до сада није водила добра политика у Републици Српској по питању српског народа у Федерацији.

  Да је слоге и памети било, највише би задњих година повратничком српском народу у Федерацији могли помоћи управо зелени.

  Зашто зелени и како?

  Ево чињеница, имамо двије деценије своје посланике у кантонима, имамо посланике у скупштини Федерације, имамо посланике у вијећу народа, али им Федерација не помаже, а међународна заједница која прича да подржава ОДРЖИВ ПОВРАТАК, помаже на кашичицу.

  Е сад замислите да је на основу конститутивности бар десетак српских посланика у кантонима и Скупштини Федерације, те још пар министара, предсједника и потпредсједника скупштина из реда зелених, колико би се могло повући средстава по питању фондова за инфраструктуру, пољопривреду и туризам?

  Те паре до сада наши представници нису могли добити, нити ће добити новоизабрани посланици из било које друге српске партије, неовисно да ли припадали партијама власти, или опозицији.

  Једноставно је, фондови постоје, држе их зелени у Бриселу и велике свјетске организације, али само помажу државе-Републике гдје су у законодавној и извршној власти зелени.

 2. едноставно је, фондови постоје, држе их зелени у Бриселу и велике свјетске организације, али само помажу државе-Републике гдје су у законодавној и извршној власти зелени.

  Gotovo je.puko je..Kako ga je Krajnik uzeo ppod svoje pokazao je svoje pravo lice,nekad cak mislim da je Simo to namjerno ucinio .Jedinu nadu ovih izbora pretvorio u poltrona,bogapitaj sta mu je naobecavao…

 3. Шта млатиш Јасмине, зелени иду на све гласове неопредјељених у Републици Српској, наравно да ћу подржати српску листу у Федерацији јер је било неукусно са именом Еколошка партија Републике Српске пријављивати се у Федерацији.

  Да наравно да зелени држе фондове и добиће их у Републици Српској и Федрацији само кад зелени буду парламентарна странкла и дио владе, шта ту има спорно јебем те пјана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *