Лијановићи и Качавенда за обнову цркве код Тузле

Предсједник Народне странке "Радом за бољитак” и посланик те странке у Представничком вијећу Парламента БиХ Младен Иванковић Лијановић, уручио је данас у Бијељини епископу зворничко-тузланском Василију сагласност Завода за заштиту споменика БиХ и пројектну документацију за обнову Саборног храма у Пожарници код Тузле, чију је израду финансирала Народна странка "Радом за бољитак”. Иванковић Лијановић каже […]

среда, април 3, 2013 / 14:35

Предсједник Народне странке "Радом за бољитак” и посланик те странке у Представничком вијећу Парламента БиХ Младен Иванковић Лијановић, уручио је данас у Бијељини епископу зворничко-тузланском Василију сагласност Завода за заштиту споменика БиХ и пројектну документацију за обнову Саборног храма у Пожарници код Тузле, чију је израду финансирала Народна странка "Радом за бољитак”.

Иванковић Лијановић каже да је то скроман допринос очувању традиције на овим просторима. “Мислим да на овај начин и ми политичари требамо градити један суживот,да се ружне ствари које су се дешавале у прошлости превазиђу и да нашим потомцима оставимо једно боље друштво”.

Примивши пројектну документацију,епископ зворничко тузлански Василије,изразио је захвалност Лијановићу на овом чину који показује жељу да се затвори књига прошлости и отвори пут ка бољој будућности.

“Захвалан сам господину Лијановићу на спремности да на овакав начин покаже истинску љубав према човјеку преко обнове, ове, ратом порушене цркве. Ова црква је бисер наше вјере на тим просторима и као таква, не без разлога, стављена је под заштиту државе као културно-историјски споменик”.

Иако је Комисија за очување националних споменика у БиХ Православну цркву Вазнесења Господњег у Пожарници са старим храстом, 2009. године прогласила националним спомеником БиХ, иста стоји девастирана скоро двије деценије.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор