Лидери ЕУ склопили "тихи пакт” за јачање евра

БРИСЕЛ – Лидери Европске уније саопштили су данас да су склопили "тихи пакт” за подршку стабилности евра путем пооштрења прописа којима се обуздавају расипне владе. Предсједник ЕУ Херман ван Ромпуј је данас на самиту изјавио да је 27 лидера чланица Уније „склопило тихи пакт за јачање евра”, пренијела је агенција АП. Званичници су објавили да […]

петак, 29 октобра, 2010 / 17:14

БРИСЕЛ – Лидери Европске уније саопштили су данас да су склопили "тихи пакт” за подршку стабилности евра путем пооштрења прописа којима се обуздавају расипне владе.

Предсједник ЕУ Херман ван Ромпуј је данас на самиту изјавио да је 27 лидера чланица Уније „склопило тихи пакт за јачање евра”, пренијела је агенција АП.

Званичници су објавили да ће основати финансијску безбједносну мрежу у циљу обезбјеђења стабилности јединствене европске валуте, при чему ће се кажњавати земље са превеликим дефицитима и дуговима и спроводити строжа контрола њихових буџета.

Грчка је почетком године готово банкротирала, што је уздрмало темеље европске монетарне уније. Друге земље попут Шпаније и Ирске су такође у финансијским проблемима.Оставите одговор