Либијска влада неће преговарати о повлачењу Гадафија

Либијска влада неће преговарати са онима који траже оставку вође Моамера Гадафија, рекао је портпарол либијске владе Муса Ибрахим. "Немамо шта да разговарамо са онима који траже оставку. Само народ Либије има право да одлучи судбину Гадафија", рекао је Ибрахим, преноси РИА Новости. Западни лидери у више наврата су рекли да је Гадафи изгубио легитимитет […]

понедељак, 13 јуна, 2011 / 12:48

Либијска влада неће преговарати са онима који траже оставку вође Моамера Гадафија, рекао је портпарол либијске владе Муса Ибрахим.

"Немамо шта да разговарамо са онима који траже оставку. Само народ Либије има право да одлучи судбину Гадафија", рекао је Ибрахим, преноси РИА Новости.

Западни лидери у више наврата су рекли да је Гадафи изгубио легитимитет и да теба да се повуче.

Савјет безбједности УН усвојио је резолуцију којом се уводи зона забране лета изнад Либије 17. марта чиме је отворен пут за војну операцију против гадафија два дана касније.

Команда над операцијама пребачена је са међународне коалиције на НАТО крајем марта.

Побуна која је почела средином фебруара у Либији против Гадафија већ је однијела хиљаде живота. Владине снаге и даље задржавају борбене способности упркос авио нападима НАТО.Оставите одговор