Либија: Свако хвали своју војску

АЏДАБИЈА – Противници либијског вође Моамера Гадафија тврде да су поново заузели источни град Брегу, заробили већи број припадника Гадафијевих снага и убили велики број његових војника, јавио је Би-би-си. У исто вријеме војне снаге лојалне Гадафију послале су војне авионе на Аџдабију, стратешки град који се налази надомак Бенгазија, како би преузеле контролу над […]

понедељак, март 14, 2011 / 15:03

АЏДАБИЈА – Противници либијског вође Моамера Гадафија тврде да су поново заузели источни град Брегу, заробили већи број припадника Гадафијевих снага и убили велики број његових војника, јавио је Би-би-си.

У исто вријеме војне снаге лојалне Гадафију послале су војне авионе на Аџдабију, стратешки град који се налази надомак Бенгазија, како би преузеле контролу над источним дијелом земље, јавља дописник „Њујорк тајмса”.

У Аџдабији су се чуле четири експлозије, али за сада нема информација о губицима међу Гадафијевим противницима.

Они су се припремили за последњу одбрану Аџдабије која би могла да буде одлучујући фактор за цјелокупан „устанак” у Либији, наводи „Њујорк тајмс”.

Због интезивних борби на дестине цивила евакуисано је из града источно према Бенгазију, који је и даље у рукама Гадафијевих противника, јавио је АФП.

Они и даље чекају увођење зоне забране летења, док су, у мејдувремену Гадафијеве снаге ставиле под своју контролу Завију и опсиједају Мисрату.

Савет безбједности Уједињених нација могао би током недеље да размотри позив Арапске лиге за увођењем зоне забране летења изнад Либије, док ће министри иностраних послова најразвијенијих нација о томе расправљати данас у Паризу.

Америчка државна серетарка Хилари Клинтон требало би да отпутује и у Египат, а потом и у Тунис гдје ће се састати са представницима либијске опозиције, али Гадафијеве противнике највише брине то што Русија и Кина још нису јасно подржале увођење зоне забране летења у Либији. 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *