Либија: Руски новинари пронашли заробљене Србе

Новинари Комсомолске правде пронашли су у Либији петорицу Срба, које су затворили либијски побуњеници под оптужбом да су плаћеници – снајперисти, преноси у понедељак ујутро Радио-телевизија Србије. Руски лист наводи да су у затвору Зоран Николић и Недељко Милановић из Лазаревца, Милорад Јунић из Лознице, Милић Мартиновић из Арандјеловца и Војислав Нићифоровић из Београда и […]

понедељак, 29 августа, 2011 / 10:17

Новинари Комсомолске правде пронашли су у Либији петорицу Срба, које су затворили либијски побуњеници под оптужбом да су плаћеници – снајперисти, преноси у понедељак ујутро Радио-телевизија Србије.

Руски лист наводи да су у затвору Зоран Николић и Недељко Милановић из Лазаревца, Милорад Јунић из Лознице, Милић Мартиновић из Арандјеловца и Војислав Нићифоровић из Београда и да су рекли да се побуњеници према њима односе коректно и да нема батињања.

Заробљеницима је речено да ће ускоро бити пребачени у Зинтан, а затим и кућама – уколико све буде у реду.

Руски новинари су до заробљених Срба дошли пошто су направили интервју са командантом аеродрома Абдулакимом Абдулгадаром.

Заробљеници су испричали да су у Либију дошли 12. августа да би за добру зараду поправљали путеве, али да су послије недељу дана остављени на једном контролном пункту.

Они су одатле побјегли и затим се крили по Триполију. У покушају да стигну до српске амбасаде, ухапшени су на првом контролном пункту, пише лист.