Либија: Пронађено 200 лешева у напуштеној болници

Више од 200 тијела у фази распадања пронађено је у једној болници у либијској пријестоници Триполију, у дијелу града гдје су вођене жестоке борбе. Би-Би-Сијев дописник видио је лешеве мушкараца, жена и дјеце на креветима и у ходницима болнице Абу Салим. Љекари и медицинске сестре побјегли су прије пет дана из болнице пред сукобима побуњеника […]

петак, 26 августа, 2011 / 21:12

Више од 200 тијела у фази распадања пронађено је у једној болници у либијској пријестоници Триполију, у дијелу града гдје су вођене жестоке борбе.

Би-Би-Сијев дописник видио је лешеве мушкараца, жена и дјеце на креветима и у ходницима болнице Абу Салим.

Љекари и медицинске сестре побјегли су прије пет дана из болнице пред сукобима побуњеника и снага лојалних пуковнику Моамеру Гадафију.

Неки мјештани оптужили су снаге режима да су побиле људе у болници, али за сада није јасно како су они умрли.

Међу жртвама има цивила и војника, од којих су неки, судећи према изгледу, афрички плаћеници, наводи дописник Вајр Дејвис, који каже да су сцене из болнице најпотресније које је икада видио.

Мјештани кажу да су неке особе биле тешко рањене, али живе када су стигле у болницу, док су остали довезени мртви. Болница је потом затворена због сукоба, а сви који су остали унутра остављени су да умру.

Локлано становништво покушава да очисти болницу и оспособи је за нормалан рад, али то је скоро немогућ задатак због броја тијела, додао је дописник Би-Би-Сија.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор