Либија: Оборен пројектил "Скад" уз Обамин позив за прекид крвопролића

Борбени авион НАТО-а оборио је пројектил "Скад" испаљен из Сирте, родног града Моамера Гадафија, јавила је данас катарска телевизијска станица "Ал џазира", позивајући се на једног од својих дописника. Сирта се налази источно од Триполија. Гадафијеве снаге, које се боре против побуњеника, испалиле су и нешто раније током овог мјесеца пројектил "Скад" који је пао […]

уторак, 23 августа, 2011 / 06:02

Борбени авион НАТО-а оборио је пројектил "Скад" испаљен из Сирте, родног града Моамера Гадафија, јавила је данас катарска телевизијска станица "Ал џазира", позивајући се на једног од својих дописника.

Сирта се налази источно од Триполија. Гадафијеве снаге, које се боре против побуњеника, испалиле су и нешто раније током овог мјесеца пројектил "Скад" који је пао у пустињу, али није узроковао никакву материјалну штету и жртве.

Амерички предсједник Барак Обама позвао је вечерас Гадафија да прекине крвопролиће.

"Иако је јасно да је Гадафијева владавина окончана, он и даље има шансу да смањи крвопролиће, препуштајући власт народу Либије, и да позове снаге, које се још боре, да положе оружје", рекао је Обама.

Амерички предсједник је поручио да ће САД бити пријатељ и партнер у помоћи демократији у постГадафијевској Либији али је и упозорио опозицију да не предузимају чинове освете против више од четири деценије аутокатске власти./