Либија нуди примирје

Гадафи нуди мир – тако већина агенција данас преноси ову вијест која слиједи. Либијски премијер Багдади ал-Махмуди понудио је примирје током разговора са изаслаником УН Абдулом Илах Катибом у замјену за тренутни прекид напада НАТО снага. Изасланик УН допутовао је јуче у Триполи, а убрзо по његовом доласку државна телевизија извјестила је о новим авио […]

понедељак, 16 маја, 2011 / 12:35

Гадафи нуди мир – тако већина агенција данас преноси ову вијест која слиједи.

Либијски премијер Багдади ал-Махмуди понудио је примирје током разговора са изаслаником УН Абдулом Илах Катибом у замјену за тренутни прекид напада НАТО снага.

Изасланик УН допутовао је јуче у Триполи, а убрзо по његовом доласку државна телевизија извјестила је о новим авио нападима Алијансе на западни град Зувара.

Либијски побуњеници рекли су јуче да у потпуности контролишу западни град Мисурату, међутим портпарол побуњеника рекао је да су они спремни за нове нападе владиних снага.

У међувремену, у сусједном Тунису полиција је саопштила да је у близини границе са Либијом ухапсила два припадника Ал каиде који су носили појас са експлозивом и неколико бомби.

Начелник генералштаба британске војске Дејвид Ричардс позвао је јуче НАТО да појача своје операције у Либији проширивањем мета напада на инфраструктурне објекте.

Он је за британски лист "Сандеј телеграф" рекао да, уколико би либијски лидер Моамер Гадафи био убијен у нападу на командни и контролни центар, то би било "у оквиру правила" која је поставио Савјет безбједности УН.Оставите одговор