Либија: Није бијес због филма, него Ал Каида

Присуство Ал Каиде у Либији је све јаче из дана у дан, изјавио је високи амерички званичник који је предводио специјални безбjедносни тим у Триполију, потпуковник Ендру Вуд. „Они су сваког дана све јачи”, казао је Вуд у обраћању америчким посланицима, преноси АФП. Он је то изјавио пред комитетом представничког дома америчког Конгреса задуженим да […]

четвртак, октобар 11, 2012 / 08:17

Присуство Ал Каиде у Либији је све јаче из дана у дан, изјавио је високи амерички званичник који је предводио специјални безбjедносни тим у Триполију, потпуковник Ендру Вуд.

„Они су сваког дана све јачи”, казао је Вуд у обраћању америчким посланицима, преноси АФП.

Он је то изјавио пред комитетом представничког дома америчког Конгреса задуженим да испита евентуалне пропусте у безбjедности током напада 11. септембра на конзулат САД у Бенгазију, када је убијен амбасадор Крис Стивенс.

Америчка администрација сада тврди да тај напад носи обиљежја Ал Каиде. Првобитно је за напад речено да је изазван таласом протеста због антиисламског филма „Невиност муслимана”.

Раније ове године, предсједник САД Барак Обама изјавио је да је пораз Ал Каиде циљ који је надохват руке. Сада, међутим, постоје све већа страховања да је Ал Каида профитирала на немирима и хаосу насталом након Арапског прољећа у многим земљама, наводи АФП.

Један други амерички званичник изјавио је да се испитује могућност да иза напада у Бенгазију стоји Ал Каида исламског Магреба.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *