Либија: Демонстранти објесили два полицајца

ТРИПОЛИ – У новим сукобима између противника власти и полиције у либијском граду Бенгазију погинуло је најмање 15 људи, а у граду Ал Баида демонстранти су објесили двојицу полицајаца, изјавили су очевици. Двије опозиционе групе које дјелују у егзилу саопштиле су да режим либијског лидера Моамера ел Гадафија више не контролише Ал Баиду, док је […]

субота, фебруар 19, 2011 / 13:26

ТРИПОЛИ – У новим сукобима између противника власти и полиције у либијском граду Бенгазију погинуло је најмање 15 људи, а у граду Ал Баида демонстранти су објесили двојицу полицајаца, изјавили су очевици.

Двије опозиционе групе које дјелују у егзилу саопштиле су да режим либијског лидера Моамера ел Гадафија више не контролише Ал Баиду, док је у Бенгазију запаљено сједиште локалне радио-станице.

Ове информације у овом тренутку није могуће потврдити или провјерити. Процјењује се да је у окршајима демонстраната и снага безбједности од јуче животе изгубило око 50 особа, а повријеђено преко 200 људи.

Раније током дана, хиљаде људи изашле су на улице Бенгазија други дан за редом, а велики број грађана окупио се испред зграде суда у овом лучком граду.

Неки демонстранти позивали су на промјене, а други кажу да желе веће слободе, преноси Би-Би-Си.

Из Бенгазија су стигли и извјештаји о паљењу Владиних објеката, а водећи државни лист "Ал Захф Ал Акдар" позвао је на предузимање оштре акције против демонстраната.

"Владавина народа, џамахирија (владавина масе), револуција и вођа су црвене линије и свако ко покуша да их пређе или им приђе починиће самоубиство и игра се ватром", пише овај лист.

Из затвора у Бенгазију током дана побјегло је око 1 000 затвореника, што додатно указује на растуће расуло у земљи. Четири затвореника убијена су при покушају бјекства из другог затвора у близини Триполија, изјавили су безбједносни извори.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *