Либан забранио Чудесну жену због глумице из Израела

Неколико сати после премијере одржане у Бејруту, либанске власти забраниле су приказивање филма „Чудесна жена” (Wonder Woman) због кампање против главне глумице, пренијеле су свјетске агенције. Ројтерс је извијестио да су многи биоскопи у земље већ уклонили постере филма. Разлог забране је глумица Гал Гадот, која је Израелка. Она је служила војску у Одбрамбеним снагама […]

субота, јун 3, 2017 / 11:49

Неколико сати после премијере одржане у Бејруту, либанске власти забраниле су приказивање филма „Чудесна жена” (Wonder Woman) због кампање против главне глумице, пренијеле су свјетске агенције.

Ројтерс је извијестио да су многи биоскопи у земље већ уклонили постере филма.

Разлог забране је глумица Гал Гадот, која је Израелка. Она је служила војску у Одбрамбеним снагама Израела.

Либан је формално у рату са Израелом и на снази је закон о бојкоту израелске робе и забрани Либанцима да путују у Израел и имају контакт са Израелцима.

Научнофантастични филм „Чудесна жена”, у режији Пети Џенкинс, снимљен је према истоименом стрипу издавачке куће „Ди-Си комикс”. Прије него што је постала хероина, Чудесна жена је била Дајана, принцеза Амазонки, обучена да буде непобједива ратница. Одрасла је на заштићеном рајском острву Темискера, на којем живе само жене.

Њена акциона авантура почиње када се амерички пилот сруши на обалу острва и исприча причу о великом сукобу у спољном свијету. Дајана тада напушта свој дом, уверена како може да заустави сукоб. У борби против мушкараца, она открива своју највећу снагу, али и своју судбину.

Уз Гал Гадот, једну од главних улога у филму, који ће у српским биоскопима бити приказиван од 15. јуна, игра и Крис Пен, звијезда новог филмског серијала „Звјездане стазе”. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *