Летеће бебе: Хеликоптерски сервис одвезао Василија и Дуњу у Требиње

Хеликоптерски сервис Републике Српске данас је из Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ у Бањалуци успјешно транспортовао у Требиње бебе Василија и Дуњу и њихову мајку Сању Дангубић која је раније због дијабетеса и ризичне трудноће превезена у УКЦ, изјавио је Срни директор овог сервиса Бобан Кустурић.

петак, 4 фебруара, 2022 / 15:58

"Не постоји бољи примјер од овога да све што радимо за становнике Републике Српске, у оквиру операција ваздушног медицинског транспорта, служи на част и понос свих нас који волимо Српску, а посебно њену свијетлу будућност представљену животима новорођених беба", рекао је Кустурић.

Он је изразио задовољство што је данашњи транспорт један од многобројних позитивних примјера.

Предсједник Удружења "Бебе" из Требиња Сњежана Мисита истакла је да би без помоћи Хеликоптерског сервиса Републике Српске било тешко и ризично транспортовати у УКЦ Републике Српске труднице које имају високоризичне трудноће.

"Ово није први пут да нам Хеликоптерски сервис Републике Српске излази у сусрет. Желимо да им изразимо неизмјерну захвалност за несебичну и стручну помоћ коју нам пружају годинама", рекла је Мисита.

Хеликоптерски сервис Републике Српске транспортовао је Сању Дангубић у УКЦ Републике Српске 3. јануара у 33. седмици трудноће због компликација изазваних дијабетесом и са уграђеном инсулинском пумпом, а бебе су рођене 13. јануара.