Лесковац: Најбољим основцима уручене књиге непримјереног садржаја

Начелник друштвених делатности града Лесковца Сузана Станковић-Илић смијењена је данас уз образложење да је одговорна што су најбољи основци добили књиге непримјерених садржаја. Сузана Станковић-Илић смијењена је на приједлог градоначелника Лесковца Слободана Коцића, након што је, према његовим ријечима, признала да "није ни прочитала књиге које су добили најбољи основци". Један родитељ рекао да се […]

понедељак, 29 августа, 2011 / 20:27

Начелник друштвених делатности града Лесковца Сузана Станковић-Илић смијењена је данас уз образложење да је одговорна што су најбољи основци добили књиге непримјерених садржаја.

Сузана Станковић-Илић смијењена је на приједлог градоначелника Лесковца Слободана Коцића, након што је, према његовим ријечима, признала да "није ни прочитала књиге које су добили најбољи основци".

Један родитељ рекао да се ради само о једној књизи – "Пластик" Ивана Ивановића.

"Био сам запрепашћен када ми је кћер показала пасус из књиге у коме писац скарадним речима пише о сексуалном чину између мушкарца и четрнаестогодишње девојчице. Одмах сам реаговао код власти јер сам сматрао да је то скандал", рекао је отац деветогодишње дјевојчице којој је књига додијељена.

Смијењена начелница рекла је београдским медијима да претходно није прочитала књиге нити се упознала са њиховим садржајем, већ да је избор препустила књижари са којом град сарађује.

"Ако је направљен пропуст, онда је за њега подједнако крив и градоначеник, јер, ја сам набавила књиге, а он их је потписивао и уручивао", рекла је Илићева.

У кабинету градоначелника је речено да је Коцић имао поверење у свој кадар и да је Илићева била у обавези да провјери о каквом се штиву ради.

За вршиоца дужности начелника друштвених делатности градски већници су именовали досадашњег менаџера културе у тој службу Марину Љубисављевић. Књиге су ђацима уручене у јуну.0 КОМЕНТАРА