08:50 Градска управа БЛ позива на вакцинацију Синовцем08:39 Амбасада Руске Федерације: По Инцковом тумачењу, могао би узети калашњиков, побити све посланике НСРС и бити у праву16:32 Шарганова нула: Гдје то Додик/Шаровић иду на територију Ефбиха, да славе оснивање неке јединице ВРС?16:03 Украјина шаље мировне снаге у БиХ, јер им војска код куће не зна шта ће од смирености15:22 Љубиша Петровић отворио врата бијељинске градске управе седми пут15:17 Шаровић за добродошлицу: Представник је озбиљне земље, однос ка њему зависиће од његовог понашања15:13 Додик за добродошлицу: Шмит се лажно представља као Високи представник15:06 Хеликоптерски сервис Српске: Три летјелице гасе пожар у близини Вишеграда - два из Србије15:02 Вијести из свемира: Опадање притиска у модулу Звијезда, нема везе са прикључењем модула Наука на МСС09:15 Маске су пале - Корона у здравственим установама

Леси се враћа на мјесто злочина: Џафи примио Кормакову да се мало слажу око тзв. Уставног суда БиХ

Ни слутили нисмо, да је отворено антисрпски настројена амбасадорка из Сарајстана, аванзовала у Сједињеним Ентитетима Америке до мјеста главне замјенице помоћника државног секретара…

понедељак, 9 марта, 2020 / 20:31

Са тако звучном титулом, дошла је да евоцира успомене у Сарајеву и при том са собом повела и Ерика Нелсона. Пошто је Љиљан Комшић у Канади, састала се само са Џаферовићем од сва три члана предсједништва. Осталу двојицу су представљали савјетници, те је са Додикове стране састанку присуствовала и дугогодишња НАТО лобисткиња Ана Тришић-Бабић.

То је уједно и најбоља сублимација политике Морин Кормак са мјеста амбасадора у главном граду Ефбиха. Једнострано и безрезервно хушкање муслиманске политичке елите, односно подржавање у сасвим нереалним тежњама . Потпуно је јасно и овим доласком, да се покушава избоксовати да буде нешто што бити не може.

Оног тренутка када Врховни суд њеној земљи буде имао бар једног судију из Републике Српске, или било које друге независне земље, онда Морин и другари могу причати, савјетовати, па и захтијевати нешто од нас. До тада, пошто је Џаферовићу изгледа постао манир да шаље саопштења само на неком од тамошњих новоговора, њихово саопштење ћемо чисто пресловити:

"Саговорници су се сагласили да се одлуке Уставног суда Босне и Херцеговине морају поштовати" (да ли је и Тришић-Бабићева сагласна?)

Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић примио главну замјеницу помоћника државног секретара Сједињених Америчких Држава Мауреен Цормацк и амбасадора САД Ерица Нелсона

Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић захвалио је у име Предсједништва БиХ на несебичној подршци коју САД пружају нашој земљи, њеном територијалном интегритету, стабилности и владавини права.

Оцијенио је да су САД најзначајнији партнер и један од највећих пријатеља Босне и Херцеговине, те да њихово присуство у нашој земљи и региону представља фактор стабилности. Члан Предсједништва БиХ Џаферовић је захвалио представницима администрације САД на подршци коју су пружали Босни и Херцеговини у провођењу ранијих процеса, као и у усвајању Програма реформи.

Тема разговора била је актуелна политичка ситуација у Босни и Херцеговини, коју, како је нагласио Члан ПБиХ Џаферовић, оптерећује блокада у доношењу одлука у државним институцијама.

Нагласио је да је пред Босном и Херцеговином пуно посла у провођењу Програма реформи, Мишљења Европске комисије, економских реформи и других стратегија, те да се у оквиру тога, кроз дијалог, могу пронаћи рјешења за сва питања која оптерећују односе у нашој земљи. Истакнуо је да се реформе и сва питања требају проводити и рјешавати у пакету, а не парцијално, те да их није могуће проводити без функционирања државних институција.

Саговорници су се сагласили да се одлуке Уставног суда Босне и Херцеговине морају поштовати, те да државне институције морају радити у пуном капацитету и интересу свих у Босни и Херцеговини.

Састанку су присуствовали и савјетници из Кабинета предсједавајућег ПБиХ Жељка Комшића, Славен Ковачевић и Жељко Бакалар, те представници српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика савјетница Ана Тришић-Бабић, и сарадник Ђорђе Шарчевић.2 КОМЕНТАРА