Леново – рекордна квартална продаја

Објављени су финансијски резутати пословања компаније Леново, од недавно другог највећег произвођача рачунара. Ова компанија је у другом кварталу текуће фискалне године (закључно са 30. септембром) остварила рекордну кварталну продају од 7,8 милијарди долара, наводи се у званичном саопштењу. Њен удио на тржишту сада износи 13,5 посто, а то је значајан пораст у односу на […]

четвртак, 3 новембра, 2011 / 18:39

Објављени су финансијски резутати пословања компаније Леново, од недавно другог највећег произвођача рачунара.

Ова компанија је у другом кварталу текуће фискалне године (закључно са 30. септембром) остварила рекордну кварталну продају од 7,8 милијарди долара, наводи се у званичном саопштењу. Њен удио на тржишту сада износи 13,5 посто, а то је значајан пораст у односу на ситуацију у истом периоду прошле године.

Нето зарада је у односу на претходну годину порасла за 87,9 одсто, а профит власника акцијског капитала достигао је 144 милиона долара.

Ово је осми квартал у коме је забиљежен најбржи раст међу прва четири светска производјача рачунара, истичу из Ленова.

„За само два квартала, компанија Леново прешла је пут од четвртог до другог највећег произвођача рачунара на свијету. Постигли смо уравнотежени раст на свим тржиштима, секторима производње и географским регијама. У Кини смо наставили да ширимо своје вођство, док на тржиштима у развоју биљежимо раст три пута већи од раста самих тржишта”, изјавио је Јанг Јанкинг, предсједник извршног одбора компаније Леново.

Иначе, Јанкинг је управо преузео функцију предсједника извршног одбора, а коју је до сада држао оснивач компаније Лиу Чуанзхи.Оставите одговор