Лекић позвао на разговор о влади националног јединства у ЦГ

Лидер Демократског фронра (ДФ) Миодраг Лекић позвао је данас остале опозиционе странке и партије мањинских народа на разговор о формирању владе националног јединства у Црној Гори. Дан после парламентарних избора на којима је коалиција Европска Црна Гора, коју предводи ДПС Мила Ђукановића, освојила највише али не и довољно гласова за поновно освајање апсолутне власти, Лекић […]

понедељак, октобар 15, 2012 / 19:08

Лидер Демократског фронра (ДФ) Миодраг Лекић позвао је данас остале опозиционе странке и партије мањинских народа на разговор о формирању владе националног јединства у Црној Гори.

Дан после парламентарних избора на којима је коалиција Европска Црна Гора, коју предводи ДПС Мила Ђукановића, освојила највише али не и довољно гласова за поновно освајање апсолутне власти, Лекић је казао да би разговори на тему формирања владе националног јединства требало да почну до краја ове седмице.

Дужност ДФ, који је друга по снази политичка партија у Црној Гори, јесте да иницира сусрете са странкама, које су ван коалиције коју предводи Демократска партија социјалиста, гдје би разговарали о модалитетима заједничке сарадње, односно формирању владе националног јединства, казао је он.

Лекић је навео да би у питању била реформска влада, која би могла да рачуна на подршку међународне заједнице.

То би била влада која би водила оштру борбу против криминала и корупције, што од Црне Горе захтјева и Европска унија, истакао је лидер ДФ-а.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *