Ле Пен: Ни за Саркозија, ни за Оланда

Лидерка Националног фронта Марин Ле Пен (43), каже да у другом кругу избора, неће подржати ни Николу Саркозија ни социјалисту Франсоа Оланда. Ле Пенова је сугерисала својим присталицама да предају празне листиће. "Тој двојици кандидата нећу дати ни своје повjерење нити мандат", рекла је Ле Пенова на митингу у Паризу. Иако је казала да је […]

уторак, мај 1, 2012 / 21:51

Лидерка Националног фронта Марин Ле Пен (43), каже да у другом кругу избора, неће подржати ни Николу Саркозија ни социјалисту Франсоа Оланда.

Ле Пенова је сугерисала својим присталицама да предају празне листиће.

"Тој двојици кандидата нећу дати ни своје повjерење нити мандат", рекла је Ле Пенова на митингу у Паризу. Иако је казала да је на њеним присталица да по својој вољи одлуче за кога ће гласати, она је јасно сугерисала да на гласању предају празне листиће.

"Ја сам одлучила, а свако од вас, свако од нас, одлучиће самостално", рекла је Ле Пенова на митингу на коме се очекивало да саопшти да ли ће стати иза неког од двојице кандидата, односно на кога ће усмjерити гласове својих гласача.

Она је на митингу на "Тргу опера" говорила сат времена и истакла је добре резултате своје партије у првом кругу избора када је добила изненађујућих, рекордних 17,9 одстсо гласова, или повjерење 6,5 милиона гласача, а за Саркозија и Оланда је рекла да су издали француске вредности.

"Ми славимо наш изузетан резултат на предсjедничким изборима. Ми смо постали центар гравитације француског политичког живота", рекла је она.

Ле Пен је додала да историјска битка њене партије тек почиње и да је њена странка једина која брани француску републику, као и да је дотакла дух француског народа.

За Саркозија, она је рекла да су његови недавни политички обрти у супротностима с његовим акцијама током предсjедничког мандата и да више није за место председника.

У првом кругу избора, Оланд је у недељу освојио 28,6 одсто гласова, док је Саркозију повjерење указало 27,2 одсто бирача, па су обојици потребни гласови екстремне деснице да би прешли праг од 50 одсто гласова у другом кругу, који ће се одржати 6. маја.

Према најновијим резултатима истраживања јавног мњења, Оланд у односу на Саркозија има предност од шест до 10 одсто. Њих двојица ће сутра на француског телевизији директно суочити ставове у изборној дебати, подсjетио је АФП. 0 КОМЕНТАРА

  1. Сад је велико питање шта је боље за десницу. Саркози је десни тип, али француску је поптуно подвео Америци. Овај кавијар социјалиста нешто петља да би захладнио односе са Њемачком, а вјерујем да би то урадила и Лепенова. баш дилема за фронташе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *