ЛБГТ Америчке Државе у Бањој Луци

Од 1962. када су сви ентитети у САД истополно сексуално општење имали као чин с оне стране закона, до промовисања те културе и стила живота на својим дипломатским представништвима широм свијета – па тако и у Бањој Луци.

недеља, 6 јуна, 2021 / 14:03

Ако нисте знали чтав мјесец јуни, дан је ЛГБТКИ+ особа и САД такав стил живота промовишу широм свијета. ЛБГТ скраћеница се непрестано увећава и сада још уз лезбијске, геј, бисексуалне, трансродне особе има и "квир и интерсекс" са све плусом.

Џозеф Р. Бајден Млађи, како је пуно име предсједника Сједињених Ентитета Америке, као висок приоритет своје спољне политике ставља промоцију права ЛБГТКИ+ особа. За разлику од Доналда Трампа, који није давао толики нагласак на томе, мада је и за његовог мандата на дипломатским представништвима Уједињених Ентитета такође била застава у дугиним бојама.

Бајден је 4. фебруара 2021. издао и "Меморандум о унапређењу људских права лезбијских, геј, бисексуалних, трансродних, квир и интерсекс особа широм свијета". Између осталог, у секцији 4 овог меморандума захтјева се "хитно и значајно" реаговање представника САД на инциденте угрожавања људских права ЛГБТКИ+ особа, на начин да се могу користити сви дипломатски методи као што су "финансијске санкције или рестрикције виза".

Земље које се према самом женском полу, а да не говоримо о ЛГБТКИ+ инвенцијама Уједињених Ентитета, односе дискриминаторски, као рецимо Саудијска Арабија, а који су велики савезници и трговински партнери САД, неће бити као и до сада у врху оних на које се врше притисци у овом смислу.

Зато је Србија усвојила закон којим силује сопствени језик, те назив сваког занимања мора имати и женску иначицу, колико год то било рогобатно, усиљено и у свим могућим случајевима истински непотребно.

Опрез, дакле. Сједињени Ентитети Америке би ускоро могли и бомбардовати, уколико не поштујете од стране њиховог законодавства прописана ЛГБТКИ+ права.