Лажни сребренички гласач Зукорлић носилац листе на изборима у Србији

Муфтија санџачки Муамер Зукорлић биће носилац листе Бошњачке демократске заједнице на изборима 24. априла, објавио је портал Санџакпрес, иначе, близак Исламској заједници у Србији. Претходно је, како се наводи, Мешихат те верске заједнице усвојио приједлог Зукорлића да у наредном периоду функцију муфтије санџачког стави у мировање. „То сам тражио због неспојивости политичких и верских дужности”, […]

понедељак, 7 марта, 2016 / 19:20

Муфтија санџачки Муамер Зукорлић биће носилац листе Бошњачке демократске заједнице на изборима 24. априла, објавио је портал Санџакпрес, иначе, близак Исламској заједници у Србији.

Претходно је, како се наводи, Мешихат те верске заједнице усвојио приједлог Зукорлића да у наредном периоду функцију муфтије санџачког стави у мировање.

„То сам тражио због неспојивости политичких и верских дужности”, рекао је муфтија на конференцији за новинаре, преноси Танјуг.

Иначе, њега ће на тој функцији замијенити хафиз Абдурахман Кујевић.

Муфтија, који je 2012. извадио личну карту и гласао у Сребреници, је оцијенио да је у Србији направљен добар систем Исламске заједнице и да вера и, како је рекао, муслимани више нису угрожени са те стране.

„Образовно васпитни систем нам је стабилан, као и културни систем, који нам је позитиван”, казао је Зукорлић истакавши да сматра да „Бошњаке на овом простору угрожава политички сектор"

Зато му је, каже, морална и опште цивилизацијска обавеза да искуство и знање ставим на располагање народу.

Зукорлић је истакао да очекује широку подршку на овим изборима:

„Очекујем и подршку других партија, организација, удружења и угледних појединаца, поготову јер планирам да не буде ограничена”, рекао је Зукорлић и најавио да ће наредних дана представити политику платформу.